Antena Meniu Search
x

Video Aglomerație la mall ca în vremurile bune. Poliţia a făcut controale, dar n-a speriat oamenii

Un sfert dintre români spun că îşi doresc să fie sănătoşi de Crăciun. Însă teama de infectare nu îi împiedică să iasă la cumpărături, în aglomeraţie, pe ultima sută de metri. În magazinele, mall-uri şi supermarketuri e puhoi de lume.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 22.12.2020, 22:49

Vezi și
  • Traficul şi aglomeraţia din Bucureşti sunt la fel ca întotdeauna în preajma sărbătorilor

Mai sunt două zile până la Crăciun, iar traficul şi aglomeraţia din Bucureşti sunt la fel ca întotdeauna în preajma sărbătorilor.

În urmă cu o săptămână, primarul general al Capitalei şi prefectul spuneau că, pentru a evita aglomeraţia, poliţiştii vor face controale intense în toate centrele comerciale. Au fost date amenzi, dar asta nu a tăiat elanul cumpărăturilor. 

Diana Sarca, purtator de cuvant Politia Capitalei: Au fost verificate peste 980 de obictive: pieţe agroalimentare, complexe comerciale, magazine de cartier, dar şi terase. În urma controalelor au fost aplicate aproximativ 900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 156.000 de lei.

La piaţa de brazi, oamenii au venit dis de dimineaţă. 

Andreea Milea, reporter Observator: Există şi beneficii dacă alegem să cumpărăm bradul în ultimul moment pentru că au apărut reducerile şi cel mai ieftin brad costă acum doar 90 de lei pentru pomul de Crăciun. Sigur, dacă suntem pretenţioşi, cel mai scump ajunge la preţul de 1.500 de lei. 

La vacanţele de Crăciun, însă, nu este înghesuială. Anul acesta, 85% dintre români spun că îşi vor petrece sărbătorile acasă. 

Un studiu arată că mai bine de jumătate dintre români simt emoţii negative în legătură cu Crăciunul de anul acesta. Peste o treime se declară nervoşi, speriaţi şi neliniştiţi. Seniorii sunt cei mai îngrijoraţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Aglomerație la mall ca în vremurile bune. Poliţia a făcut controale, dar n-a speriat oamenii