Antena Meniu Search
x

Furtunile au provocat pagube uriaşe în agricultură. Ministerul promite despăgubiri fermierilor

S-a ales praful de recolta bogată de toamnă. Vijelia a luat pe sus sute de sere şi a doborât culturi întregi de porumb.

Vezi și

S-a ales praful de recolta bogată de toamnă. Vijelia a luat pe sus sute de sere şi a doborât culturi întregi de porumb. Legumicultorii nu mai au ce culege din sere, iar producătorii se uită neputincioşi la culturile puse la pământ de vijelii. Ministrul Agriculturii îi asigură pe cei afectaţi că vor fi despăgubiţi pentru dezastrul produs de furtuni.

Vijeliile au luat pe sus munca de o vară a producătorilor din judeţul Hunedoara. Rafalele de vânt au îndoit şi smuls din pământ barele metalice din structura serelor. 

Pagube uriaşe şi pentru fermierii din Bistriţa-Năsăud. 80 de hectare de porumb au fost puse la pământ de vijelia puternică şi aproape 900 de hectare de pădure au fost distruse. 

Şi producătorii din Cluj vor avea mai puţină marfă în hambare în această toamnă. Specialişti de la Ministerul Agriculturii vor merge în teren pentru a calcula pagubele. Ministrul a promis despăgubiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Furtunile au provocat pagube uriaşe în agricultură. Ministerul promite despăgubiri fermierilor