Antena Meniu Search
x

După parlamentari. aleşii locali vor primi pensii speciale

După parlamentari, şi edilii vor avea pensii speciale. Primarii şi ceilalţi aleşi locali vor primi indemnizaţiile la încetarea mandatului.

Vezi și

După parlamentari, şi edilii vor avea pensii speciale. Primarii şi ceilalţi aleşi locali vor primi indemnizaţiile la încetarea mandatului. Un edil ar urma să primească în plus, pe lună, sume care pornesc de la 560 de lei şi pot ajunge până la 4.000 mii de lei.

În comuna Pădureni din judeţul Vaslui, Temistocle Diaconu este primar de mai bine de un sfert de secol. 

Se laudă că a făcut ceva în comunitate: există un muzeu al satului, parcuri, drumuri asflatate şi chiar o piscină publică. Astfel, spune el, ar merita o pensie specială. Ar putea primi în plus încă 2.400 de lei.

Concret, aleşii au modificat codul administrativ, astfel încât şi primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să primească o indemnizaţie, la finalul mandatului, în limita a trei mandate. 

Ismail Mircea a fost şi el primar toată viaţa. S-a instalat la primărie în 1982. Acum, când face calculelele, îi vine greu să creadă la cât va ajunge pensia lui. 

Ministerul Finanţelor trebuie să calculeze de unde îi ia banii pentru cei 1.270 de primari aflaţi la vârsta pensionării.

Edilii se vor alătura,astfel, celorlalţi pensionari cu bătrâneţi liniştite, printre care se numără diplomaţii, parlamentarii, magistraţii sau funcţionarii Curţii de Conturi.

Potrivit proiectului care ajunge la Senat, nu vor beneficia de pensii speciale aleşii locali condamnaţi definitiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » După parlamentari. aleşii locali vor primi pensii speciale