Antena Meniu Search
x

(P) Angajați fericiți, rezultate pe măsură: 5 ponturi pentru beneficii-surpriză cu efect pe termen lung

Dacă te întrebi ce ar putea merge mai bine în compania ta, poate ar trebui să verifici mai întâi nivelul de satisfacție al angajaților. Îți dăm ponturi la îndemână, pentru succes pe termen lung.

Tichete de masa pentru angajați
Ponturi pentru a face angajații fericiți - shutterstock

Dacă te întrebi ce ar putea merge mai bine în compania ta, poate ar trebui să verifici mai întâi nivelul de satisfacție al angajaților. Îți dăm ponturi la îndemână, pentru succes pe termen lung.

Probabil că ai văzut peste tot pe internet imagini și citate motivaționale care explică diferența dintre un șef și un lider adevărat. Dacă nu îți este indiferentă starea de spirit a angajaților tăi, înseamnă ca ai înțeles importanța acesteia pentru bunul mers al companiei tale.

Dacă ești în căutarea unor metode de fidelizare a angajaților, fie prin răsplata eforturilor lor, fie prin mici surprize, ideile de mai jos ți-ar putea fi utile. Până la urmă, alături de site și de sediu, imaginea firmei pe care o conduci depinde și de felul în care se prezintă angajații.

1. Aparatură modernă, pentru mai multă eficiență

Succesul oricărei afaceri depinde de timpul cât mai scurt alocat fiecărei etape de lucru. Fie că angajații tăi au nevoie de computere mai rapide, de imprimante wireless sau de smartphone-uri de cea mai nouă generație, nu ezita să investești la timp în echipamentele folosite de ei. Ideal ar fi să intuiești din timp necesitățile tehnice ale celor din companie.

Cu mijloace performante, munca fiecăruia dintre angajați va fi mult ușurată, iar proiectele în care sunt implicați vor fi livrate mai repede, cu un minimum de stres. Ceea ce poate părea o cheltuială pentru care încă nu ar fi momentul se poate dovedi o investiție care să aducă eficiență pe termen lung.

2. Spor la cumpărături, cu tichete de masă electronice

Tichetele de masă sunt unul dintre beneficiile care și-au câștigat un mare interes în rândul angajaților din România. Acceptate în cele mai multe unități comerciale, acestea tocmai au fost adaptate la prezent, sub forma unui card. Tichetele de masă electronice folosesc tehnologia Contactless și permit plata fără PIN până în limita a 100 de lei.

Angajații tăi vor fi eliberați de carnetul cu tichete și vor câștiga timp la cumpărături de fiecare dată când vor putea plăti rapid. Ca angajator, beneficiezi de avantajul deductibilității de 100% pentru bonurile de masă oferite în format electronic, precum și de exceptarea de la plata taxelor salariale, conform legii 142/1998.

3. Experiențe ieșite din banal, alături de colegi

Știi deja cu câtă nerăbdare așteaptă angajații tăi  teambuilding-ul anual. Pe de altă parte, nu toți agreează ideea de a-și neglija partenerul preț de un weekend, chiar dacă le place distracția. Pentru a-i împăca pe toți, ai putea găsi o serie de evenimente ocazionale care să-i binedispună la mijlocul săptămânii, fără să le solicite mai mult de câteva ore dintr-o seară.

Dacă numărul angajaților tăi este unul mediu, adună-i la o sesiune de escape room. Cu siguranță le vei stimula spiritul de echipă într-un mod distractiv. Pentru un colectiv mai numeros și mai degajat, poți programa o seară la stand-up comedy, iar dacă simți o energie intensă în rândul lor, care ar merita să fie consumată, poți rezerva câteva mese de biliard sau chiar o sală de bowling.  

4. Pauze de cafea prelungite, în colțul de relaxare

Munca intensă de peste săptămână duce la acumularea oboselii, iar weekendul rămâne uneori rezervat doar refacerii resurselor de energie. Dacă vrei ca angajații tăi să nu intre în spirala epuizării permanente, acordă o atenție deosebita micilor momente de repaos de la birou. Un colț de relaxare viu colorat, cu taburete comode, plante naturale și canapele moi, pare locul ideal pentru pauza de cafea.

În funcție de specificul firmei tale și de preferințele angajaților, poți amplasa în colțul de relaxare un raft de cărți, un televizor pe care să ruleze videoclipuri, o masă de foosball sau chiar o consolă pentru jocuri video, cu ochelari VR. Colțul astfel amenajat nu va oferi doar momente de deconectare, ci va fi un bun prilej de socializare pentru noii membri ai echipei.

5. Abonamente la SPA, pentru regăsirea armoniei

Unul dintre beneficiile extra-salariale pe care angajatorii din zona corporate îl adoptă din ce în ce mai frecvent este abonamentul la SPA. Dacă vrei să le pui la dispoziție angajaților o experiență de relaxare pe care să și-o programeze în funcție de prioritățile personale, aceasta este o soluție la îndemână.

Un masaj reconfortant, din cap până în picioare, pe acordurile lente ale unei melodii în surdină, poate face minuni cu starea de spirit a angajaților tăi. Câteva minute în saună și în jacuzzi sau poate chiar câteva ture de piscină îi vor stimula pe cei care lucrează pentru tine să adopte un stil de viață mai sănătos.

Așadar, poți să-ți fidelizezi cu ușurință angajații, dacă ai disponibilitatea de a investi inteligent. Cu o abordare plină de creativitate și de empatie, poți nu doar să răspunzi nevoilor lor, ci chiar să le vii în întâmpinare.

Credit foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » (P) Angajați fericiți, rezultate pe măsură: 5 ponturi pentru beneficii-surpriză cu efect pe termen lung