Antena Meniu Search
x

Anunțul făcut de Biden după ce două bănci din SUA au intrat în faliment în doar 3 zile

Joe Biden, președintele SUA, a susținut un discurs după falimentul Silicon Valley Bank (SVB) şi al instituţiei financiare Signature Bank. Problemele cu care se confruntă cele două au creat îngrijorare în Statele Unite. Liderul de la Casa Albă a subliniat că sistemul bancar este "sigur" și a adăugat că Întreprinderile mici pot "respira mai ușor știind că vor putea să-și plătească angajații", notează CNN.

de Adrian Popovici

la 13.03.2023, 15:33

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii
Anunțul făcut de Biden după ce două bănci din SUA au intrat în faliment în doar 3 zile - Profimedia

Președintele american a declarat că: "Datorită acțiunilor rapide ale administrației mele din ultimele zile, americanii pot avea încredere că sistemul bancar este sigur", a spus el. 

"Depozitele voastre vor fi acolo atunci când veți avea nevoie de ele. Întreprinderile mici din întreaga țară care au conturi la aceste bănci pot respira mai ușor știind că vor putea să-și plătească angajații și să-și plătească facturile", a adăugat acesta în discursul său de luni.

Falimentele nu vor fi acoperite de contribuabilii americanii

În timp ce mulți americani încă critică asistența acordată de Washington marilor bănci în timpul crizei financiare globale din 2008, Biden a subliniat în discursul său că nu se aplica niciun plan de salvare a acestor companii private sub supravegherea sa.

Pe acelaşi subiect

"Nicio pierdere, iar acesta este un punct important, nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabili", a spus Biden. "Permiteți-mi să repet: Nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabili. În schimb, banii vor veni din taxele pe care băncile le plătesc în Fondul de asigurare a depozitelor."

Joe Biden a cerut Congresului să restabilească reglementările bancare implementate pentru prima dată după criza financiară din 2008, dar care au fost revocate de fostul președinte, Donald Trump.

Legea Dodd-Frank ,Wall Street Reform and Consumer Protection Act din 2010, semnată de Barack Obama, a suplimentat reglementările financiare asupra băncilor în urma crizei. Dar în 2018, Trump a relaxat aceste reguli - despre care Biden a spus că au pregătit terenul pentru eșecurile Silicon Valley Bank și Signature Bank.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Anunțul făcut de Biden după ce două bănci din SUA au intrat în faliment în doar 3 zile