Antena Meniu Search
x

Video Apartamentele pe care le putem cumpăra şi cu 15% reducere. Cum a reuşit Cătălina să obţină locuinţa visurilor ei: "Plus foarte multe facilităţi"

Apartamentele noi, greu de negociat. Dezvoltatorii şi proprietarii lasă tot mai greu la preţ. Specialiştii avertizează: dacă cererea continuă să crească, locuinţele se vor scumpi semnificativ până la finalul anului. Iată câteva tips&tricks pentru o negociere din care toate lumea are de câştigat. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 27.04.2024, 20:32

Vezi și

Cine vrea casă în marile oraşe din România, nu prea are loc de întors. În Capitală, marja de negociere a scăzut de trei ori în ultimii doi ani. Iar în Braşov sau Cluj-Napoca, se lasă şi mai greu la preţ.

Daniel Crainic, marketing officer platformă imobiliară: Sunt pieţe în care se negociază pur şi simplu mai mult decât altele. În Ardeal şi Banat se negociază mai puţin, în Dobrogea se negociază mai mult. Un alt aspect important este raportul dintre cerere şi ofertă. 

În cazul unui apartament nou, cheia succesului pentru o negociere în care toată lumea câştigă este să cumpărăm din timp să nu depindem de bancă. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: În acest bloc aflat în construcţie, apartamentele nu se mai negociază. Cine a cumpărat aici în schimb în fază de proiect, a putut să negocieze până la 15%. Astfel, un apartament de două camere care se vindea cu 140.000 de euro+TVA, a putut fi luat cu 120.000.

Pe acelaşi subiect

15%, procentul maxim pe care îl putem obţine

Tom Filipovici, preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari: 15% este un procent maxim pe care îl putem obţine în situaţia în care plătim integral în faza de proiect, pentru că ajutăm proiectul. Dacă achiziţionăm prin credit ipotecar, nu putem vorbi de acest tip de discount, pentru că depindem de intabulare. În faza de maturizare, produsele sunt gata şi nu au competiţie, pentru că s-a construit mult mai puţin decât în anii precedenţi. 

Cătălina a aşteptat doi ani până a găsit oferta potrivită.

Cătălina, viitor proprietar: În jur de 5%, plus foarte multe facilităţi. Ne dorim foarte tare să schimbăm apartamentul de trei camere pe care-l avem într-unul de patru camere. 

Avansul, extrem de important

Avansul este extrem de important în negociere. 

Ciprian Ion, manager proiect ansamblu rezidenţial: Pentru un avans minim, cu credit bancar, putem obţine un 2-3%. Cele de două camere 182.000+TVA. Dacă îşi doresc un apartament la noi, putem să stăm la masă să discutăm şi de o negociere. 

Michael Topolinski, dezvoltator imobiliar: Începem construcţia pentru proiect în câteva săptămâni deci suntem mai flexibili acum. Acum, cu stadiul proiectului, avem o marjă în jur de 5%. 

Datele arată că în ultimul an preţul mediu de vânzare pentru imobile a crescut cu peste 8%, astfel că preţul pe metrul pătrat a ajuns la puţin peste 1.560 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Apartamentele pe care le putem cumpăra şi cu 15% reducere. Cum a reuşit Cătălina să obţină locuinţa visurilor ei: "Plus foarte multe facilităţi"