Aplicaţia care te ajută să ţii cheltuielile în frâu şi chiar economiseşti bani în fiecare lună
Pentru cine nu are răbdare să noteze pe ce dă bani atunci când merge la cumpărături, aplicaţiile de mobil sunt salvarea economiilor sale.
Cheltuielile pot fi ţinute în frâu! Ba mai mult, la finalul lunii ajungem să facem şi economii. De la sistemul cu plicuri, trecem astăzi în revistă şi alternativele moderne. Pentru cine nu are răbdare să noteze pe ce dă bani atunci când merge la cumpărături, aplicaţiile de mobil sunt salvarea economiilor sale.
Pentru a împărţi banii într-un mod cât mai chibzuit, specialiştii ne recomandă sistemul cu plicturi.
Există însă şi o variantă modernă de a economisi salariul lunar: cardul şi aplicaţiile de pe telefon care ne ajută să ne monitorizăm veniturile. Avem nevoie, mai ales că, în magazin, tentaţiile sunt la tot pasul.
Pornim la drum cu bugetul de trei mii de lei. Doar că nu mai ţinem banii în mână, ci într-un portofel electronic. O aplicaţie ce ţine evidenţa banilor de pe un cont. Dar pentru a gestiona cât mai bine bugetul, nu trebuie să ne limităm însă doar la cheltuielile din magazin.
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
- Românii vor putea întreba angajatorul ce salarii au colegii lor. Companiile, obligate să facă grilele publice
- Afacerea pe care Ramona a pariat acum câțiva ani şi care a dat roade. "Clienţii vin la noi, deja sunt programaţi"
- BNR menţine în continuare dobânda cheie la 6,5% pe an
O astfel de monitorizare detaliată are avantajul de a stinge apetitul pentru cumpărături inutile.
Există numeroase aplicaţii pentru a gestiona banii direct pe telefonul mobil. Majoritatea permit stocarea, într-un singur loc, a informaţiilor despre contul bancar sau alte surse de venit. După ce completaţi câteva date, ele vă pot trimite alerte pentru plata facturilor şi vă arată pe ce aţi cheltuit banii într-o lună.
De la începutul anului şi clienţii băncilor pot beneficia de acces la datele lor, de istoricul tranzacţiilor şi îşi pot analiza cheltuielile zilnice.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰