Arabesque, profit record în 2015. Ce spune principalul acționar despre România și infrastructură

Publicat: 19.05.2016, 15:20.
Actualizat: 19.05.2016, 15:27

Distribuitorul românesc de materiale de construcții Arabesque a raportat, pentru anul 2015, o cifră de afaceri de 1,54 miliarde de lei și un profit de 44,8 milioane de lei.

Distribuitorul românesc de materiale de construcții Arabesque a raportat, pentru anul 2015, o cifră de afaceri de 1,54 miliarde de lei și un profit de 44,8 milioane de lei.

Mai mult decât atât, compania estimează pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 1,62 miliarde de lei, cu 80 de milioane de lei mai mult decât în 2015, datorită dezghețării pieței imobiliare și păstrării ritmului alert de creștere economică din România.

În plus, Arabesque se așteaptă ca în acest an să înregistreze un profit de 47 milioane de lei.

Economia și‐a repornit motoarele

România a avut oficial, în 2015, o creștere economică de 3,7% față de 2014, cu 0,2 procente față de estimările Comisiei Europene, a anunțat Institutul Național de Statistică. România s‐a aflat, astfel, pe locul al doilea în Europa, după Cehia (3,9%), conform focus‐economics.com.

Cu o piață potențială de peste 19 de milioane de consumatori, România reprezintă una dintre cele mai dinamice economii din Europa Centrală și de Est.

Conform Fondului Monetar Internațional (FMI), economia României va crește cu 3,9% în 2016, iar țara noastră va înregistra cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

Totodată, indicatorii economici din piața construcțiilor susțin, de asemenea, faptul că economia își repornește motoarele. Investițiile din acest sector sunt capabile să atragă afaceri colaterale în toate domeniile, de la infrastructură, imobiliare și industrie, la comerț, servicii și turism.

“După un îngheţ relativ în construcţii, atât firmele cât şi populaţia revin în sectorul investiţiilor pe fondul creşterii încrederii în economie şi a extinderii finanţării bancare pe acest segment. Datele vin să confirme un trend pozitiv pentru business‐ul Arabesque şi pentru întreg sectorul construcţiilor”, declară Cezar Rapotan, principalul acţionar al companiei Arabesque.

România are nevoie de investiții în infrastructură

Cezar Rapotan este de părere că economia are nevoie de investiţii importante în infrastructură, în special în construcţii, deoarece acestea pot susține, ulterior, direct și indirect, un ritm sănătos de creștere economică.

În 2016, Arabesque anunţă investiţii de 8 milioane de lei în dezvoltarea ofertei de materiale de construcţii şi servicii la cheie pentru clienţi, de la prelucrarea şi fasonarea carcaselor pentru fundatii, la mixarea tencuielilor, debitarea panourilor de lemn, livrarea pe şantier, consilierea tehnică de specialitate, seminarii, tehnologii şi produse noi. În plus, compania și‐a propus să asigure stocuri optime şi preţuri competitive.

Cea mai semnificativă investiție: cel mai mare magazin Arabesque orientat către clienții persoane fizice la Pitești

Cea mai semnificativă investiţie din 2016 a companiei Arabesque a fost lansarea, în luna martie, a unui magazine în Piteşti. Acesta a devenit cel mai mare magazin Arabesque de profil orientat către clienţii persoane fizice.

“Există o cerere în creştere pentru materiale de construcţii necesare dezvoltării de imobile şi pentru renovarea şi extinderea celor existente, acesta fiind şi motivul apariţiei unor investiţii majore în acest segment. Perspectivele indică faptul că asistăm la orientare a capitalului românesc spre investiţii cu efecte predictibile pe termen mediu şi lung. Arabesque, un business 100% românesc, îşi propune să susţină investiţiile în domeniu, să urmeze tendinţele internaţionale în sectorul construcţiilor, să inoveze în relaţia cu partenerii şi clienţi prin dezvoltarea unor servicii adaptate noilor realităţi economice”, spune Cezar Rapotan.

Familia Rapotan, prezentă în Top 300, ediția 2015, are o avere estimată la 150 de milioane de euro.

Fondată în 1994, în Galaţi, Arabesque SRL are, în prezent, 2700 de angajaţi şi o reţea de 34 centre comerciale şi depozite din România, Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova.

Foto: shutterstock.com

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Economic • pe 10.10.2017 la 17:35
Cum poți să îi ajuți pe alții, deschizând o afacere
recomandari pe a1.ro
Cum arată fiica Adrianei Trandafir. Tânăra studiază în Olanda și este incredibil de frumoasă
Economic • pe 04.10.2017 la 14:24
România ar putea avea cea mai mare economie din Balcani în 2017. Ce ne lipsește pentru a atinge succesul

Top știri

Fetița de 6 ani care a alunecat din telescaun, la Sinaia, a căzut aproape 8 metri în gol. Sistemul automat de siguranţă nu a funcționat
1
Social • pe 26.02 la 19:11

Clipe de coşmar astăzi pe pârtia Valea Soarelui din Sinaia. O fetiţă de 6 ani care se antrena împreună cu alţi colegi de la un club de schi a căzut din telescaun de la peste şapte metri. Deşi instalaţia de transport pe cablu este prevăzută cu sistem automat de siguranţă, astăzi nu a funcţionat. Micuţa a fost preluată de salvamontişti şi a ajuns, cu un elicopter SMURD, la spitalul din Târgu Mureş.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
Incredibil! Preot amendat de jandarmi: „Vă doresc să ajungeți în Rai...”
gandul.ro
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu Adi Mutu
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 1 martie 2021. Taurii trebuie să fie sinceri. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Hazal Filiz Küçükköse și-a sărbătorit ziua de naștere în Dubai. Actrița din Iarna Neagră a îmbrăcat ținute de mii de euro
tvhappy.ro
Șoferița cu Mercedes care a omorât o fetiță și o tânără pe trotuar, bătută cu lopata de martori, în București, imediat după accident
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Ce limbaj folosea fiul lui Ilie Dumitrescu pentru a nu fi prins de poliţie când vindea droguri: "Mă duc să produc și eu 15 sute!" Cum îşi însela clienţii
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Mirela Vaida a căzut la TCDU! Concurenta a întâmpinat dificultăți, dar asta nu a împiedicat-o să aibă un moment de excepție: „Te-ai ridicat cu o eleganță demnă de Doina Badea”
A1.RO
Gina Pistol are buzele injectate? Frumoasa prezentatoare le-a explicat fanilor de ce arată așa
A1.RO

TV

Chefi la cuțite, astăzi, ora 20:00 pe Antena 1: Începe sezonul 9
TV • la 08:13
Video

Chefi la cuțite, astăzi, ora 20:00 pe Antena 1: Începe sezonul 9

Duminică, 28 februarie, ora 20.00, Chefii la cuțite se întorc la Antena 1 cu sezonul numărul 9. Miza este și mai mare sezonul...