Antena Meniu Search
x

Video Asigurările obligatorii pentru locuințe, mai scumpe din noiembrie. Cât vom plăti de luna viitoare pentru o poliță care acum costă 100 de lei

Asigurările pentru locuinţe se scumpesc cu 30% peste o lună. Vestea bună este că interesul românilor pentru astfel de poliţe e în creştere de la un an la altul, pe fondul catastrofelor din ultima vreme. Vestea mai puţin bună e că doar două din zece case sunt asigurate. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 10.10.2023, 20:52

Vezi și

Mădălina Chiţac, reporter Observator: "Preţul pentru asigurarea obligatorie creşte de la 100 de lei la 130 de lei. Vorbim de acea asigurare care acoperă trei riscuri: cutremur, alunecări de teren şi inudaţii. Iar suma asigurată e de 100.000 de lei."

Valentin Ionescu, director ASF: "Din 2008 nu a fost modificată. Inflaţia din 2008." 

"Suntem inundaţi de bucuria majorărilor de preţuri."

În ultimul an, numărul celor care şi-au asigurat casele a crescut, însă, chiar şi aşa, procentul rămâne foarte mic. 

Pe acelaşi subiect

Valentin Ionescu, director ASF: "Imediat după catastrofa din Turcia şi după cutremurul din Gorj am constatat o creştere a solicitărilor pe zona de asigurări obligatorii şi facultative de locuinţe. Populaţia conştientizează riscurile care derivă din anumite evenimente care ne pot afecta locuinţele. Obligatorie pentru că e făcută prin credit."

Nicio instituţie nu îi amendează pe cei care nu încheie asigurări obligatorii. 

Nicoleta Radu, CEO PAID România: "Patru din cinci locuinţe nu sunt asigurate împotriva dezastrelor. Deci peste 7 milioane de locuinţe sunt fără niciun fel de protecţie în faţa acestor dezastre. Am avut situaţii când nu am putut să despăgubim oameni care ştiau că au asigurare şi s-au trezit că nu o mai au."

"Prezumpţia de "n-o să mi se întâmple" mie. Care, de fapt, e falsă."

Într-o dezbatere organizată de Antena 3 CNN și cotidianul Jurnalul, specialiştii au sugerat ca soluţie o campanie amplă de informare, organizată pe plan local de primării. Anul acesta, societăţile de asigurare au primit 3.500 de cereri pentru despăgubiri în cazul locuinţelor şi au plătit cinci milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Asigurările obligatorii pentru locuințe, mai scumpe din noiembrie. Cât vom plăti de luna viitoare pentru o poliță care acum costă 100 de lei