Antena Meniu Search
x

800.000 de şoferi mai au la dispoziţie două zile pentru a-şi face un nou RCA. Aglomeraţie la birourile brokerilor de asigurări

Şoferii care au asigurări RCA Euroins, mai au la dispoziţie doar mâine şi poimâine să semneze o nouă poliţă, la altă firmă. Actualele asigurări expiră joi, 7 decembrie, după ce compania a intrat în faliment în primăvara acestui an. Datele oficiale arată că peste 800.000 de persoane sunt în situaţia de a căuta în aceste zile oferte de poliţe RCA. Altfel, nu mai pot circula cu maşina, sau riscă să fie amendaţi.

de Adrian Obreja

la 05.12.2023, 13:52

Vezi și

De câteva zile, la birourile brokerilor de asigurări este aglomeraţie. Se lucrează atât în format fizic, cât şi online. Au fost zeci de oameni, în fiecare zi, iar numărul cel mai mare de clienţi este aşteptat mâine şi poimâine pentru că pe 7 decembrie este ulima zi de valabilitate. 

Dacă şoferul nu-şi reînnoieşte poliţa RCA riscă amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei, reţinerea certificatului şi a numerelor de înmatriculare, potrivit poliţiei. 800.000 de şoferi, la nivel naţional, sunt nevoiţi să-şi reînnoiască aceste poliţe.

Aglomeraţie în birourile brokerilor de asigurări

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează de drept, în data de 7 decembrie 2023, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - Garanţii, poliţe, care vor înceta în data de 5 februarie 2024, explică directorul general al Direcţiei Generale Asigurări, din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Pe acelaşi subiect

"Atragem atenţia asupra faptului că, în data de 7 decembrie 2023, poliţele de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA încetează de drept, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - Garanţii, poliţe care vor înceta la data de 5 februarie 2024. Ca urmare, recomandăm tuturor persoanelor care au asigurarea RCA la Euroins să îşi reînnoiască această asigurare cât mai repede posibil, astfel încât să se evite aglomeraţia din ultima zi. Asigurătorii şi intermediarii sunt pregătiţi să preia toate poliţele rămase", a spus Valentin Ionescu.

Acesta a subliniat că ASF a monitorizat în fiecare zi evoluţia cotelor de piaţă a celor opt asigurători care practică RCA în acest moment (şase supravegheaţi de ASF şi doi veniţi pe sucursala din UE, dintr-un total de 40 de societăţi) pentru a se asigura că acele cote de piaţă preluate sunt sustenabile din punct de vedere al solvabilităţii.

"Au fost luate mai multe măsuri, astfel încât piaţa asigurărilor să rămână stabilă şi funcţională. În acelaşi timp, au fost verificate, din supraveghere sau din controale, sistemele IT ale asigurătorilor şi intermediarilor, astfel încât să ne asigurăm că în momentul 7 decembrie sistemele lor sunt reziliente. Există în continuare nevoie ca mai multe societăţi de asigurare să intre în piaţă şi să vândă RCA pentru a echilibra cererea cu oferta", a punctat directorul ASF.

Consiliul ASF a hotărât, prin Decizia nr. 262/17 martie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizaţia de funcţionare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvenţă a societăţii, în condiţiile existenţei unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei şi a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Stiri economice » 800.000 de şoferi mai au la dispoziţie două zile pentru a-şi face un nou RCA. Aglomeraţie la birourile brokerilor de asigurări