Antena Meniu Search
x

Video "Aştept drumul ăsta din anii '90". Bucurie pentru şoferi. S-a mai deschis un tronson din Drumul Expres Craiova - Pitești

A fost inaugurat un nou lot din tronsonul doi al drumului expres Craiova-Piteşti, spre A1. Odată deschis circulaţiei, drumul care înglobează centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina îi scapă pe locuitorii celor două oraşe de calvarul traficului din ultimii ani. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 28.07.2022, 21:44

Vezi și

"E deschis pe Waze, da?" Ora 9 şi 35 de minute. Din teren, reprezentanţii aplicaţiilor de navigaţie primesc undă verde. Se circulă pe drumul expres. În câteva minute, apar şi primii călători. "Suntem bucuroşi", mărturiseşte un şofer care merge spre Craiova. Spune că se circulă mai bine. Un altul vine de la Bucureşti: aştepta acest drum din anii '90.

Drumul Expres Craiova - Pitești. Cum se circulă pe tronsonul 2

Din direcţia Bucureşti - Craiova, accesul pe tronsonul 2 se face prin nodurile de legătură de la Valea Mare, iar traficul este direcţionat înapoi, în drumul european 574, în dreptul localităţii Robăneşti. Lucrările la această porţiune de şosea au fost cele mai complexe de pe întreaga lungime a drumului şi au inclus construirea unui pod peste râul Olt. "Se circulă fără probleme între Valea Mare şi până dincolo de Balş. Iar pentru a parcurge cei 40 de kilometri, cât măsoară acest tronson, avem nevoie de maximum o jumătate de oră - adică tot atât timp cât am fi petrecut blocați în trafic, în Balș, într-o zi obișnuită", arată Cristina Oprea, reporter Observator. 

Deschiderea întregului tronson îi scapă de un coşmar şi pe slătineni, după ce au îndurat ani la rând zgomot, poluare şi sute de camioane care le-au trecut pe sub ferestre. Întrebată dacă se bucură că s-a deschis drumul expres, o femeie răspunde: "Foarte mult, cel puţin că stau aici pe Oituzul Vechi şi era o debandadă...". "Suntem norocoşi. Deci e foarte bine. Era nodul de înghesuiala acolo, la noi", spune un bărbat.

Pe acelaşi subiect

Nici măcar ploaia torenţială nu a stricat bucuria mai marilor judeţului. "Este cea mai mare lucrare de infrastructură mare din judeţul nostru de după Revoluţie. Benefic va fi şi impactul asupra mediului. Benefic va fi şi efectul economic. Sperăm mai mulţi investitori să vină în judeţul nostru, pentru că acest drum expres este pus în funcţiune", declară Florin Homorean, prefect Olt.  

Parcările şi spaţiile de servicii rămân închise

Parcările şi spaţiile de servicii rămân închise deocamdată. "Două parcări de pe primul lot sunt finalizate. Încă două de pe acest lot sunt finalizate ca şi funcţionalitate. Am demarat procedurile pentru achiziţie pentru servicii de curăţenie şi de mentenanţă. Probabil în două-trei luni sperăm să fie toate funcţionale", susţine Călin Cosmin Petruț, director Drumuri și Poduri. 

Drumul expres Craiova - Piteşti are o lungime totală de 120 de kilometri şi ar trebui dat în folosinţă integral până la sfârșitul anului 2024, când ar urma să fie gata ultimul tronson, de 32 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » "Aştept drumul ăsta din anii '90". Bucurie pentru şoferi. S-a mai deschis un tronson din Drumul Expres Craiova - Pitești