Video "Avem mulți clienți români. Le place rahatul". Turiştii din Antalya, răsfăţaţi cu plaje cu apă turcoaz şi delicii culinare renumite la nivel mondial
Dincolo de hotelurile de lux, plajele cu nisip fin și apa turcoz a mării, Turcia atrage turiștii și cu deliciile sale culinare. Șerbetul și rahatul turcesc sunt deja cunoscute la nivel mondial, iar când vine vorba de preparate cu pește sau miel, bucătarii se întrec în rețete dintre cele mai diverse.
Cel mai cunoscut desert turcesc, jeleul combinat cu diverse tipuri de alune, nuci, fructe sau petale de trandafiri, a cucerit lumea odată cu dezvoltarea turismului în Turcia.
Comerciant: Acesta e de casă, e cu miere, nu are zahăr. Șase luni rămâne proaspăt.
Legenda spune că un sultan care dorea să-şi răsfeţe soţiile şi-a pus maeştrii cofetari să inventeze un desert unic. Așa au descoperit rahatul turcesc, cunoscut acum drept "turkish delight".
Comerciant: Avem mulți clienți români. Lor le place rahatul.
La fel de cunoscut este și şerbetul. Turcii se mândresc cu ce reuşesc să pună în farfurie.
Comerciant: Aici avem un desert tradițional cu dovleac, din Antalya. Este unul dintre deserturile semnătură ale regiunii. Puneam mai întâi dovleacul pe farfurie şi adăugăm niște nuci măcinate peste și după punem un sos, ulei de susan.
Dar nu e doar despre deserturi. Şi carnea e vedetă.
Comerciant: Ce fac ei aici e sa gătească tandoori. Întâi îl fierb și după îl prăjesc în sosuri. Şi deasupra se pune unt și pun și orez.
Pentru peşte, mergem într-un restaurant în acvariu.
Reporter: Ce avem aici?
Client: Biban de mare cu sos alb şi roşii.
Iar dacă şi priveliştea impresionează, turiştii se vor întoarce.
Clara Mihociu, reporter Observator: Unele locuri din Antalya nu sunt deloc lipsite de surprize, sus oamenii stau la terasa pentru ceai sau cafea, iar aici, dedesubt ne bucurăm de un alt lucru pentru că în momentul în care a început construcţia acestui hotel au fost descoperite mai multe ruine ce pot fi acum vizitate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰