Antena Meniu Search
x

Video Banii, mărul discordiei în relația de cuplu. Problemele pot apărea până și de la cadouri

Banul este ochiul dracului, spune o vorbă din popor. Oamenii ajung să se certe şi chiar să pună capăt căsniciilor din cauza lor. Experţii spun că problemele apar deoarece banii fie nu ajung, fie unul dintre parteneri este mai cheltuitor decât celălalt.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 09.03.2021, 21:26

Vezi și
  • Statistica arată că pentru 17% dintre femei și 26% dintre bărbați, situația financiară a fost un factor decisiv pentru încheierea unei relații

Banii sunt importanți într-o căsnicie, dar pot stârni și o avalanşă de probleme. Inclusiv banii cheltuiţi pe cadouri pot deveni motiv de ceartă. Unul dintre parteneri cumpără daruri indiferent de ocazie, celălalt - strângător din fire - se supără deoarece acei bani puteau fi economisiţi pentru zile negre. O discuţie aparent puerilă, dar care oricând poate degenera, spun experţii.

Simona Mincu, marketing manager companie colectare creanțe: Poate și din cauza declinului economic din ultima perioada sau poate din cauza cheltuielilor care sunt într-o continuă creştere, partenerii spun că nu sunt mulţumiti de modul în care celălalt ia decizii.

Un alt motiv de ceartă între parteneri este independenţa financiară. Mulţi nu vor să ţină banii la comun.

Lorena Diaconescu, psiholog: Banii reprezintă un simbol al controlului. În momentul în care stabilim să punem banii la comun sau să facem ceva cu acești bani e că și cum am încerca să controlăm sirtutia. Dar asta e un lucru absolut normal. Este un control comun al situației financiare.

Un studiu recent arată că pentru 17% dintre femei și 26% dintre bărbați situația financiară a fost un factor decisiv pentru încheierea unei relații.

Gabriela Saulea, expert reconstrucție dupa divorț: De curând o clientă mi-a povestit cum împreună cu soțul ei aveau o afacere, munceau cot la cot, soțul ei, dând de bani a început să bea. La un moment, cheltuia banii pe care ei îi câștigau și toți banii se duceau pe băutură.

Cheia succesului unei relaţii, spun experţii, stă în comunicare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Banii, mărul discordiei în relația de cuplu. Problemele pot apărea până și de la cadouri