Antena Meniu Search
x

Video Barajul de la Mihăileni, început în 1988 şi care trebuia finalizat în 2009, recepţionat în 2022, deşi lucrările nu au fost încheiate. Care este scopul construcţiei

Barajul de la Mihăileni, din Hunedoara, a fost recepţionat, ieri, în prezenţa ministrului Mediului. Construcţia acestuia a început în 1988 şi ar fi trebuit să fie gata în 2009. Însă de-a lungul timpului au fost tot felul de amânări. Teoretic, barajul ar fi trebuit să alimenteze cu apă exploataţiile miniere din zonă, care acum au dispărut. Aşa că, deocamndată, barajul va avea ca scop principal prevenirea inundaţiilor. Există şi posibilitatea montării unor turbine, pentru producerea de energie, însă momentan există doar planuri, nu şi acţiuni concrete în acest sens.

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 08:38

Vezi și

Mai bine mai târziu, decât niciodată. Barajul de la Mihăileni, unde lucrările au început în 1988, a fost recepţionat în cele din urmă ieri. Ar fi trebuit să fie gata în 2009, însă atât investiţiile, cât şi lucrările au suferit multe sincope de-a lungul anilor. De altfel, faptul că barajul a fost recepţionat, nu înseamnă că este şi gata. 

Tanczos Barna, Ministrul Mediului: Avem de finalizat procesul de expropriere pentru a avea toată suprafaţa dispobilă pentru a inunda această vale parţial şi de a folosi până la capacitatea maximă barajul.

De asemenea, mai trebuie deviate drumuri naţionale şi câteva linii de electricitate pentru ca lucrarea să fie considerată completă. Barajul a fost conceput pentru a alimenta exploataţiile miniere din zonă, însă cum această industrie este pe butuci, principala destinaţie a construcţiei va fi acum alta.

Tanczos Barna, Ministrul Mediului: Protejează sute, mii de case şi protejează localităţile din aval de viituri, de inundaţii.

Pe acelaşi subiect

Ministrul spune că aici ar putea fi montate şi turbine pentru producerea energiei electrice. Însă planurile sunt departe de realizare.

Tanczos Barna, Ministrul Mediului: Conform planurilor iniţiale sunt viabile şi pot fi montate. După finalizare se va trece la procedura de căutare a unui investitor care să investească aici şi să monteze aceste microhidrocentrale.   

Înainte de vizita ministrului, 60 de oameni au lucrat timp de trei zile pentru a strânge deşeurile care se adunaseră deja la baza barajului. Oficialul a făcut apel la comunităţile locale să nu mai arunce gunoiul în ape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Barajul de la Mihăileni, început în 1988 şi care trebuia finalizat în 2009, recepţionat în 2022, deşi lucrările nu au fost încheiate. Care este scopul construcţiei