Antena Meniu Search
x

"Triplă epidemie fără precedent". Ţara din vestul Europei unde cazurile de COVID au explodat

Franța anunță al nouălea val al coronavirusului, cu o creștere săptămânală a contaminărilor care depășește 40%. "Tripla epidemie" cu care se confruntă Franța, de COVID-19, bronșiolită și gripă, este "complet fără precedent".

de Redactia Observator

la 03.12.2022, 15:23

Ţara se confruntă cu o "triplă epidemie fără precedent"
Ţara se confruntă cu o "triplă epidemie fără precedent" - Profimedia

Vineri, 28 noiembrie, au fost înregistrate 48.629 de cazuri noi de coronavirus, față de 33.177 în vinerea precedentă, ceea ce reprezintă o creștere de 46%. La aceeași dată, în 2021, numărul de cazuri COVID-19 a fost puțin sub 40.000, relatează Le Figaro, conform Mediafax.

Peste 1.000 de bolnavi COVID, internaţi zilnic în Franţa

Mai mult de 1.000 de pacienți sunt acum internați în fiecare zi în spital din cauza COVID-19, față de puțin peste 800 în aceeași perioadă a anului trecut. Reapariția epidemiei a venit, prin urmare, mai devreme în acest an.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, a făcut apel la francezii în vârstă sau bolnavi să facă un nou rapel al vaccinului anti-COVID: "Vă ia 5 minute și vă va proteja, va limita riscurile de complicații și spitalizare".

Pe acelaşi subiect

"Triplă epidemie": COVID, gripă, bronșiolită

De altfel, presa a scris de vineri despre alerta de sănătate publică din Franța, din cauza "triplei epidemii" fără precedent - Covid, gripă, bronșiolită -, cu evoluție incertă.

Cel puțin 90 la sută din populația lumii are o formă de imunitate la Covid-19, a declarat vineri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizând totodată că vigilența este în scădere. Scăderea vigilenței lasă ușa deschisă pentru apariția unei noi variante care s-ar putea răspândi și ar putea suplini varianta Omicron, dominantă acum, a declarat Tedros într-o conferință de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri externe » "Triplă epidemie fără precedent". Ţara din vestul Europei unde cazurile de COVID au explodat