Antena Meniu Search
x

În timp ce bucătarii români pleacă în străinătate, angajatorii din ţara noastră caută forţă de muncă peste hotare

În timp ce bucătarii români merg să muncească în străinătate, antreprenorii din ţara noastră caută forţă de muncă peste hotare. Şi fenomenul este tot mai răspândit. Ca să îi oprească pe cei care termină o şcoală profesională sau cursuri de profil să plece din România, autorităţile vor să le ofere burse viitorilor bucătari.

Vezi și

În timp ce bucătarii români merg să muncească în străinătate, antreprenorii din ţara noastră caută forţă de muncă peste hotare. Şi fenomenul este tot mai răspândit. Ca să îi oprească pe cei care termină o şcoală profesională sau cursuri de profil să plece din România, autorităţile vor să le ofere burse viitorilor bucătari.

Roberto a ajuns să lucreze într-un restaurant din România acum şase ani, prin intermediul unei agenţii de recrutări. Chiar dacă îi place mâncarea românească, spune că întotdeauna o îmbină cu elemente din cultura proprie, filipineză.

Antreprenorii români trebuie să suporte costuri suplimentare ca să suplinească lipsa forţei de muncă. Iar mâna de lucru de import ar putea să devină un fenomen tot mai des întâlnit.

Autorităţile încearcă să găsească soluţii, ca să păstreze bucătarii în ţară. O variantă ar fi un sistem de burse.

Pe lângă şcolile profesionale, tinerii s-ar putea pregăti la cursuri profesionale de gastronomie, timp de cinci ani.

Bucătarii români spun că vor să îşi păstreze identitatea gastronomică, astfel încât să le poată oferi şi turiştilor străini gusturile tradiţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » În timp ce bucătarii români pleacă în străinătate, angajatorii din ţara noastră caută forţă de muncă peste hotare