Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bugetul pentru 2023 a fost adoptat în Parlament. Premierul Ciucă: "Este un buget realist, echilibrat"

Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, bugetul de stat pentru anul 2023, cu voturi 251 "pentru", 115 "împotrivă" și trei abțineri, potrivit Mediafax. Proiectul de buget pentru 2023 propus de Ministerul Finanțelor a fost configurat pe un cadru economic cu o creștere economică de 2,8% și cu un deficit bugetar de 4,4% din PIB. După adoptarea bugetului, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că acesta este unul realist şi echilibrat.

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 17:01

Deputații și senatorii au admis în plen câteva dintre amendamentele depuse de parlamentarii AUR.

Totodată, parlamentarii au respins un amendament al USR la bugetul ambelor camere ale Legislativului care prevedea eliminarea indemnizațiilor pentru limită devârstă pentru deputați și senatori.

Proiectul de buget pentru 2023 propus de Ministerul Finanțelor a fost configurat pe un cadru economic cu o creștere economică de 2,8% și cu un deficit bugetar de 4,4% din PIB.

Veniturile bugetare în termeni nominali sunt estimate la 539,6 miliarde lei (34,77din PIB), de la 473 de miliarde de lei în acest an, iar cheltuielile bugetare estimate pentru anul 2023 sunt de 607,9 miliarde lei, de la 553 de miliarde lei în 2022.

Pe acelaşi subiect

Cheltuielile destinate investițiilor sunt de 112,1 miliarde lei, reprezentând aproximativ 7,22 % în PIB. Proiectul estimează că inflația medie anuală va fi 9,6%.

Nicolae Ciucă: Este un buget realist, echilibrat

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat miercuri, după adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe anul 2023, că acesta este unul realist şi echilibrat.

"Vă mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi făcut ca în această perioadă să reuşim să avem bugetul aprobat. Este pentru prima dată când în România avem aprobat bugetul înainte de jumătatea lunii decembrie. Vreau să vă spun că este un buget realist, echilibrat, care vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei. Vom continua să ne focalizăm atenţia pe tot ce poate să însemne susţinerea mediului de afaceri, investiţii, protejarea cetăţenilor, protejarea cetăţenilor vulnerabili. Vă doresc succes în continuare şi sărbători fericite tuturor", a spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Bugetul pentru 2023 a fost adoptat în Parlament. Premierul Ciucă: "Este un buget realist, echilibrat"