Antena Meniu Search
x

Când intră pensia pe card în aprilie 2024. Motive pentru care plata acesteia ar putea întârzia

Milioane de români din întreaga ţară şi chiar din străinătate aşteaptă cu nerăbdare, deja, să încaseze pensia aferentă lunii aprilie.

de Redactia Observator

la 26.03.2024, 09:57

Milioane de pensionari aşteaptă pensiile aferente lunii aprilie 2024
Milioane de pensionari aşteaptă pensiile aferente lunii aprilie 2024 - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Milioane de pensionari aşteaptă, deja, să încaseze pensiile aferente lunii aprilie 2024.

Deşi luna martie încă nu s-a încheiat, milioane de pensionari îşi fac, deja, calcule pentru luna aprilie şi pentru modul în care urmează să-şi drămuiască pensia aferentă lunii respective.

Spunem asta pentru că, cel mai probabil, din banii încasaţi pe luna aprilie pensionarii ar urma să fie obligaţi să facă şi cumpărăturile pentru Sfintele Sărbători Pascale care, anul acesta, pică pe data de 5 mai.

Iar cum înainte de 5 mai sunt mai multe zile libere legale, este puţin probabil ca pensionarii să mai încaseze şi pensia aferentă lunii mai înainte de Paşte.

Data la care intră pensia pe card în aprilie 2024

Pe acelaşi subiect

În mod normal, pensionarii care au optat să primească pensia pe card ar primi banii în jurul datei de 12 aprilie 2024, ţinând cont că ziua respectivă pică într-o vineri.

Pensionarii care încă aşteaptă să le vină poştaşul cu pensia la uşă ar putea primi banii oricând în intervalul 1-15 aprilie 2024, în funcţie de modul în care se distribuie banii de către autorităţile centrale sau de modul în care acţionează poştaşii la faţa locului.

Motive pentru care plata pensiei ar putea întârzia în aprilie 2024

Există motive pentru care plata pensiei s-ar putea face cu o întârziere de câteva zile în aprilie 2024, ceea ce poate nu este tocmai rău în condiţiile în care pensionarii ar fi obligaţi, foarte probabil, să "tragă" de bani până după Sfintele Sărbători Pascale.

Pe de o parte, pentru că pensiile sunt plătite pe card în jurul datei 12 a lunii, există posibilitatea ca anumite pensii să intre pe card tocmai în săptămâna 15-19 aprilie 2024.

Pe de altă parte, specialiştii atrag atenţia că protestele iniţiate de poştaşii din întreaga Românie ar putea duce la o întârziere a datei la care aceştia duc pensiile seniorilor care au optat să încaseze banii prin intermediul factorilor poştali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Când intră pensia pe card în aprilie 2024. Motive pentru care plata acesteia ar putea întârzia