Antena Meniu Search
x

Video Când își iau românii concediu. Tinerii folosesc zilele libere ca să-și caute joburi sau noi oportunități profesionale

Angajații români își aglomerează vacanțele pe timpul verii. Mai bine de jumătate dintre cei care lucrează au spus, în cadrul unui sondaj realizat de o platformă de recrutare, că așteaptă vara pentru a-și plănui concediul și își rezervă între 5 și 10 zile libere în această perioadă. În percepția angajaților români, volumul de muncă a crescut anul acesta și s-a amplificat. De aici şi nevoia de timp liber.     

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.08.2023, 11:49

Vezi și

Aproape 60% dintre angajați spun că așteaptă vara pentru a-și plănui concediul și își rezervă între 5 și 10 zile libere în această perioadă, după cum reiese din cel mai recent sondaj realizat de platforma de recrutare online bestjobs. În percepția angajaților români, volumul de muncă a crescut anul acesta, amplificând nevoia de timp liber.

Tinerii folosesc zilele libere pentru a căuta noi oportunități profesionale

57% dintre respondenți spun că au muncit mai mult în comparație cu anul trecut, iar 30% consideră că cerințele sunt la fel. Astfel, nevoia de liniște și relaxare este principalul motiv pentru care își iau concediu, așa cum declară 63% dintre participanții la sondaj, urmată de dorința de explorare, aventură și experiențe inedite (31%) și rezolvarea unor chestiuni administrative sau gospodărești (22%). Mulți dintre ei folosesc perioadele libere pentru a căuta noi oportunități profesionale, volumul aplicărilor fiind foarte crescut în lunile de vară, în special în rândul segmentului 18-34 de ani.

Sondajul a fost realizat în perioada iulie-august, pe un eșantion de 956 de utilizatori de internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Când își iau românii concediu. Tinerii folosesc zilele libere ca să-și caute joburi sau noi oportunități profesionale