Antena Meniu Search
x

Capitala din Europa unde 6 ore de parcare vor costa până la 225 de euro pentru turişti

Proprietarii de mașini de mari dimensiuni vor trebui în curând să plătească mai mult pentru a parca în Paris. Consiliul Municipal a aprobat triplarea tarifelor de parcare pentru cele mai grele vehicule din capitală începând cu luna octombrie.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 10:49

Taxă de parcare diferențiată - Shutterstock

Decizia a fost justificată din motive de mediu și ar trebui să se dovedească deosebit de costisitoare pentru șoferii de SUV-uri care călătoresc în capitală.

Taxă de parcare diferențiată în Paris

"În mai puțin de 30 de ani, mașinile au devenit în medie cu aproape 250 de kilograme mai grele. Greutatea medie a unui vehicul era de 975 de kilograme în 1990, în timp ce astăzi este de 1233 de kilograme", explică municipalitatea în expunerea de motive a proiectului său de hotărâre, relatează AFP.

Articolul continuă după reclamă

Subliniind "problemele de congestionare a spațiului public și de siguranță", precum și "legătura dintre greutatea vehiculelor și poluare", departamentele au cerut "adaptarea tarifelor de parcare în Paris" pentru vizitatori, nu pentru rezidenți.

Pe acelaşi subiect

În detaliu, această "taxă de parcare diferențiată pentru vizitatori" va viza vehiculele "grele", un termen care se schimbă în funcție de tipul de vehicul: două tone pentru vehiculele electrice, penalizate în funcție de greutatea bateriei, și 1,6 tone pentru toate celelalte, relatează Mediafax.

Tarifele anunțate sunt deosebit de mari: "pentru aceste vehicule, taxa de parcare va fi progresivă și stabilită la 18 euro pe oră pentru primele două ore în arondismentele centrale ale capitalei, în timp ce va fi stabilită la 12 euro pe oră pentru primele două ore în arondismentele periferice.

Până la 225 de euro pentru 6 ore de parcare

Astfel, parcarea timp de șase ore la rând într-un arondisment central ar putea costa până la 225 de euro, față de 150 de euro într-unul dintre celelalte arondismente.

Persoanele cu mobilitate redusă vor putea în continuare să parcheze gratuit, iar „toate tarifele aplicate anterior profesioniștilor vor rămâne neschimbate, indiferent de greutatea vehiculului lor".

Tarifele pentru rezidenți vor rămâne, de asemenea, neschimbate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri economice » Capitala din Europa unde 6 ore de parcare vor costa până la 225 de euro pentru turişti