Antena Meniu Search
x

Video Cât a venit întreţinerea pe luna ianuarie într-un bloc din Capitală. Sunt cele mai mari facturi de până acum

Bucureştenii branşaţi la reţeaua de termoficare au primit cele mai mari facturi de până acum. Pentru luna ianuarie, costurile pentru apă caldă şi căldură se ridică la peste 700 de lei în cazul unui apartament cu 4 camere. Iar asta în condiţiile în care temperaturile au fost geroase doar în câteva nopţi. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.02.2024, 19:28

Vezi și

Facturile pe luna ianuarie sunt cele mai mari primite până acum, spun preşedinţii de bloc. 

Preşedinte de bloc: Este în valoare de 16.886 de lei iar soldul se adună şi ajunge la 50.496 de lei. 

Cât a venit întreţinerea pe luna ianuarie într-un bloc din Capitală

Iar asta înseamnă că pentru o garsonieră, totalul de plată la Termoenergetica va fi de aproape 350 de lei, iar pentru un apartament cu două camere, peste 400 de lei. La apartamentele cu 3 camere, costurile ajung la aproape 600 de lei, iar la 4 camere, peste 700 de lei, doar apa caldă şi căldura. 

Pe acelaşi subiect

Locatarii dintr-o scară de bloc din Sectorul 1 au acum datorii de 10 mii de euro la Termoenergetica după ce ultimele trei facturi primite au depăşit fiecare 10.000 de lei. 

Mircea Paraschiv, administrator de bloc-reporter: Practic ne bagă în groapă. Din factura de noiembrie am apucat să plătesc circa 4.000 de lei din totalul de 14.000 de lei.

- Pe decembrie?

- Pe decembrie nu am putut să plătesc nimic.

Datorii mari care adună şi penalităţi au multe asociaţii de locatari din Bucureşti, branşate la reţeaua de termoficare. 

Andreea Milea, reporter Observator: Din cauza facturilor mari, unele apartamente au adunat restanţe de peste 10.000 de lei. De exemplu, această scară de bloc are de plată doar la căldură, restanţe de peste 22.400 de lei. 

Un alt bloc din Sectorul 2 are de plată 18.300 de lei pentru luna ianuarie şi o restanţă de peste 17.000 de lei. 

Ion Ioneşti, presedinte de bloc: Adunăm banii greu, oamenii plătesc întretinerea greu, le vin sume mari acum si toti se vaită. 

Iar în Sectorul 3, oamenii se plâng că au dârdâit de frig în nopţile geroase. 

Nicu Brăgaru, preşedinte de bloc: Atunci când era foarte frig, căldura nu era şi cand s-a încălzit temperatura atunci au dat si ei căldură, ceea ce nu mai era nevoie. Se doarme cu geamurile deschise. Consum si bani si tot. Adică niste bani aruncaţi pe geam, aşa... 

Administratorii blocurilor cu restanţe spun că Termoenergetica le-a transmis că nu vor fi debranşaţi pentru datoriile acumulate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cât a venit întreţinerea pe luna ianuarie într-un bloc din Capitală. Sunt cele mai mari facturi de până acum