Antena Meniu Search
x

Cât costă ştergerea din Biroul de Credit. Care este procedura

Una dintre instituţiile care dau mari bătăi de cap românilor este Biroul de Credit, însă ştergerea din Biroul de Credit ar putea fi obţinută mai uşor decât pare.

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 13:03

Statisticile arată că aproape un sfert dintre români sunt înscrişi în Biroul de Credit
Statisticile arată că aproape un sfert dintre români sunt înscrişi în Biroul de Credit - Profimedia
  • Statisticile arată că aproape un sfert dintre români sunt înscrişi în Biroul de Credit.

Biroul de Credit a fost înfiinţat la iniţiativa sectorului bancar românesc şi are scop oferirea de informaţii reale şi actualizate despre toţi cei care au contractat credite de la bănci sau de la alte societăţi financiare.

Concret, Biroul de Credit ajută băncile şi celelalte societăţi financiare să decidă dacă acordă un credit unei persoane fizice. În principiu, băncile 100% nu mai acordă credit celor care apar în Biroul de Credit, iar IFN-urile, instituţiile financiare nebancare, rar mai acordă credite.

Procedura de ştergere din Biroul de Credit este gratuită

Până de curând, procedura de ştergere din Biroul de Credit se făcea strict contra-cost. Asta pentru că cei interesaţi erau, practic, obligaţi să apeleze la serviciile unui avocat sau a altor specialişti.

Pe acelaşi subiect

Însă, conform biroucredite.info, odată cu intrarea în vigoare a regulamentului de protecţie a datelor personale la nivel european doritorii pot exercita singuri dreptul de retragere din baza de date.

Cei interesaţi trebuie, în primul rând, să-şi creeze un cont online în Biroul de Credite. Această acţiune este gratuită.

Apoi, în cazul în care numele dumneavoastră apare pe lista rău-platnicilor şi consideraţi că nu există motiv pentru acest lucru, puteţi face o cerere gratuită către banca ce v-a înscris pe lista rău-platnicilor.

Tot conform biroucredite.info, există mai multe situaţii care să vă avantajeze în demersul dumneavoastră de a solicita ştergerea din Biroul de Credit. Puteţi solicita ştergerea dacă nu este specificat motivul concret pentru aţi ajuns pe lista restanţierilor, dacă aţi observat că valoarea restanţelor sau alte informaţii nu reflectă realitatea sau dacă instituţia financiară care v-a raportat, a omis să vă anunţe cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de a vă înscrie.

Concluzia specialiştilor este clară "orice persoană trebuie să fie anunţată de către instituţia la care are credit că urmează să fie înscrisă în Biroul de Credit".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Cât costă ştergerea din Biroul de Credit. Care este procedura