Antena Meniu Search
x

Video Cele mai scumpe "mărțișoare" din România: mii de euro pentru un cadou de neuitat de 1 Martie

1 martie este sărbătorit diferit de la loc la loc. Dacă în Moldova e bătaie pe mărţişoarele tradiţionale, lucrate de mână, în Capitală se caută cadouri de lux, care valorează sute sau chiar mii de euro. Clasicul mărţişor cu şnur alb-roşu concurează acum cu bujuterii şi ceasuri. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.02.2023, 21:26

Vezi și

Ionela Lungu este meșter popular. Anul acesta îşi etalează munca migăloasă la un târg de mărţişoare din Iaşi. A dat viaţă personajelor lui Creangă şi a adus de la Humuleşti adevărate poveşti de pus în piept. 

Ionela, meșter: Am venit cu ele aşa cum le văd eu. Păcală... Smărăndiţa Popii. Îi modelez din lut, îi fac fără matriţă. Sper ca primitorul să aibă şi simţul umorului. Omul caută tot ce este mai autentic. 

Cine caută în inima Moldovei simbolul primăverii, îl găsește, indiferent de buget şi preferinţe.

Maria, meșter: Sunt lucrate manual din lână toarsă. Sunt mărțișoarele autentice cum făceau bunicii noștri. Avem mărțișoare de la 1 leu. Este cel mai ieftin. Cu personaje din desene animate, specifice primăverii. Şi la 3 lei, şi la 10 lei. 

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu, reporter Observator: Cine vrea sa facă un cadou deosebit și nu se uită la bani găsește și astfel de mărțișoare la târguri. Aici avem câteva lucrate într-un oțel dur folosit la zgârie nori. Sunt lucrate și pictate manual, însă pentru un singur astfel de trifoi cu patru foi, cine dorește trebuie să plătească 200 de lei. 

Şi în Capitală, până pe 1 martie, meşteşugari din toată ţara şi-au dat întâlnire la Muzeul Ţăranului Român. Studenţi, artişti, designeri sau arhitecţi, cu toţii şi-au etalat lucrări unicat. 

Alex Lupaşcu, comerciant: Este porţelan ars de trei ori, la 1.100 de grade. Apoi avem glazura şi decorul. Nu au moarte! Practic, durează milenii.

P reţul unui mărţişor variază, în medie, între 30 şi 50 de lei

 În pană de idei, mulţi recurg la un cadou care nu dă niciodată greş: răsfăţ la un centru de relaxare. 

Mădălina Robe, asistent manager salon de beauty: Cu ocazia de 1 martie noi avem o promoţie. La achiziţionarea unui voucher, primim 20% discount pentru tratamentele faciale. Un voucher poate începe de la 250 de lei şi se termină unde vrea clientul. 

Şi, pentru că pot fi purtate pe tot parcursul anului, la mare căutare în această perioadă sunt şi bijuteriile de lux.

Horia Iova, consilier de artă: Avem atât ceasuri de damă, cu preturi de pornire care pot varia de la trei cifre, la cinci cifre. Dar avem şi ceasuri de domni. Avem o colecţie de peste 100 de ceasuri, un ceas similiar cu cel purtat de Daniel Craig în rolul lui James Bond, un ceas Ferrari.

La această casă de licitaţii, preţul de pornire al celui mai scump ceas e de 12.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Cele mai scumpe "mărțișoare" din România: mii de euro pentru un cadou de neuitat de 1 Martie