Antena Meniu Search
x

Video Afacerea de sezon pentru care producătorii se pregătesc şi cu câteva luni înainte: "Este forfotă mare"

Doar câteva zile ne mai despart de luna martie, iar horticultorii sunt deja în febra pregătirilor. Producătorii fac cu greu faţă comenzilor, chiar dacă încep să lucreze încă din zorii zilei. Trebuie să trimită zeci de mii de ghivece de flori în toate colţurile ţării pentru ca rafturile magazinelor sa fie aprovizionate pentru 1 și 8 Martie.

de Georgiana Botez

la 25.02.2023, 09:08

Vezi și

Aproximativ 100 de sortimente de flori de sezon, în zeci de nuanțe, de la alb strălucitor, galben solar până la roz, albastru, mov sau roșu aprins se regăsesc în serele din Sântion. Toate aceste zeci de mii de ghivece urmează să ajungă în marile lanţuri de magazine de bricolaj şi grădinărit din întreaga țară.

Loredana Buche, reprezentant producţie: Noi avem o comandă foarte mare de zambile. Ele sunt vedeta acestui sezon. Noi am început să le plantăm încă din luna noiembrie ca să ajungă la un stadiu de înflorire optim, acum de Ziua Femeii.

Pe lângă mărţişoare, domnii nu trebuie să uite de flori, care le fac pe femei să zâmbească. Iar ofertele sunt pentru toate buzunarele. De exemplu, o zambilă costă 7 lei, iar cyclamen sau begoniile au preţuri cuprinse între 12 și 15 lei.

Preţurile încep de la 3 lei şi pot ajunge până la 150

Pe acelaşi subiect

Mirabela Lazău, reprezentant vânzări: Este forfotă mare. Ne pregătim pentru 1 şi 8 martie. Avem o varietate mare de articole, multitudine de culori. Preţuri începând de la 3 lei, începând până la 100 -150 de lei, depinde de ghiveci.

În această perioadă cea mai mare trecere au avut-o ghivecele cu trandafiri. Domnii au ținut la tradiție și le-au oferit partenerelor, de Dragobete. După ce trece febra mărţişorului, serele din Bihor se vor pregăti cu flori ornamentale pentru exterior.

Pregătiri intense sunt şi în judeţul Mureş. Localitatea Curteni este renumită pentru cultivarea florilor. Iar acum, înainte cu cateva zile de 1 şi 8 martie, se lucrează de zor pentru a putea livra în toate colturile ţării cele mai frumoase flori. Pentru acesti mici afacerişti, luna martie este perioada cea mai avantajoasa din an.

Comerciant: 10, 15, 25 (n.r lei). Sau neambalate, la 8 lei. Acelea sunt mai ieftine. 

În localitate, tot mai mulţi oameni se ocupă de cultivarea florilor. Aceştia spun că până de 8 martie se vând toate florile şi aproape că nu există colţ în ţară, unde să nu fi ajuns macar o floare din Curteni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Afacerea de sezon pentru care producătorii se pregătesc şi cu câteva luni înainte: "Este forfotă mare"