Antena Meniu Search
x

CHIRIILE CRESC odată cu venirea studenţilor! Care sunt preţurile

Începerea anului universitar vine cu creşteri masive în domeniul imobiliar, spun specialiştii

Începerea anului universitar vine cu creşteri masive în domeniul imobiliar, spun specialiştii

Astfel, chiriiile cresc în această perioadă cu 15-30%. Sunt însă şi oraşe, precum Arad, unde preţurile rămân neschimbate sau chiar scad întrucât sunt mai puţini studenţi faţă de alţi ani. Oferta include şi mini-cămine private amenajate în vile, unde o cameră costă între 350 şi 550 de lei.

Şi la Oradea numărul studenţilor ar putea să scadă, însă chiriile se menţin la nivelul anului trecut, la fel ca la Târgu Mureş, unde preţurile rămân neschimbate, însă studenţii preferă, mai nou, să cumpere locuinţe în loc să închirieze.

De asemenea, la Braşov preţurile rămân neschimbate faţă de anul trecut, iar aici unii studenţi se pot caza şi în vile transformate în mini-cămine, conform Antena3.

În schimb, la Cluj-Napoca, chiria creşte, din luna septembrie, cu 15 la sută faţă de iunie şi iulie, indiferent de zonă, ca şi la Sibiu, în condiţiile unei cereri ridicate şi a ofertei scăzute.

Şi la Iaşi, chiriile sunt mai mari cu până la 20 de procente, întrucât la venirea studenţilor cererea depăşeşte de trei, patru ori oferta, în timp ce la Timişoara majorarea este de până la 30 la sută faţă de lunile de vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Stiri economice » CHIRIILE CRESC odată cu venirea studenţilor! Care sunt preţurile