Antena Meniu Search
x

Coacăzele negre aduc un profit serios în România

Plantaţiile de coacăz negru câştigă tot mai mult teren în ţara noastră. Investiţiile sunt minime, iar profitul poate ajunge şi la câteva mii de euro pe un hectar. Coacăzele negre sunt o explozie de vitamine şi antioxidanţi, aşa că se vând mai scump ca alte fructe de sezon.

de Redactia Observator

la 27.06.2019, 23:57

Vezi și

Plantaţiile de coacăz negru câştigă tot mai mult teren în ţara noastră. Investiţiile sunt minime, iar profitul poate ajunge şi la câteva mii de euro pe un hectar. Coacăzele negre sunt o explozie de vitamine şi antioxidanţi, aşa că se vând mai scump ca alte fructe de sezon. După un concept american, un fost pompier din Braşov îşi invită clienţii să culeagă singuri fructele de pe plantaţie.

La nici 20 de kilometri de Braşov, o plantaţie de coacăz se întinde pe trei hectare. Fructele negre, extrem de parfumate, aparţin unui fost comandant al pompierilor din Braşov. După ce a ieşit la pensie, Stelian Rechiţean s-a decis să valorifice terenul primit moştenire de la părinţii săi. Totul a început acum 5 ani, iar anul acesta va culege pentru a doua oară coacăzele.

O metodă inedită ce poartă amprenta unui concept american, nemaiîntâlnit în judeţ. Arbuştii de coacăz negru nu au nevoie de lucrări speciale, însă iubesc soarele şi solul bogat. O singură tufă ajunge să producă până la 10 kilograme de fructe aromate.

Considerate un elixir al tinereții, aceste fructe conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele. Şi cantitatea de vitamina C este triplă faţă de portocale, de exemplu.

Beneficii pe care tot mai mulţi români le descoperă. Aşa se face că cei care cultivă coacăze negre scot un profit de 10.000 euro pe hectar, adică îşi recuperează de două ori investiţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Coacăzele negre aduc un profit serios în România