Antena Meniu Search
x

Compania românească care a deschis o sucursală în Egipt. Livrează deja primele echipamente fabricate în România

CIS Gaz, companie românească cu peste 30 de ani de activitate în construcţii-montaj conducte colectoare de transport şi distribuţie gaze naturale, anunţă că a deschis o sucursală în Cairo, Egipt, şi livrează primele echipamente fabricate în România în cadrul proiectului Hayah Karima derulat de către guvernul egiptean, transmite news.ro

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 18:56

Compania românească care a deschis o sucursală în Egipt. Livrează deja primele echipamente fabricate în România
Compania românească care a deschis o sucursală în Egipt. Livrează deja primele echipamente fabricate în România - cisgaz.com

"CIS Gaz, companie românească cu peste 30 de ani de activitate în construcţii-montaj conducte colectoare de transport şi distribuţie gaze naturale, precum şi instalaţii tehnologice de suprafaţă, continuă procesul de expansiune şi consolidare a prezenţei în Egipt prin deschiderea unei sucursale în Cairo şi livrează primele echipamente fabricate în România în cadrul proiectului Hayah Karima derulat de către guvernul egiptean", anunţă compania.

Hayah Karima este cel mai mare proiect naţional derulat de către statul egiptean prin care peste 1.400 de sate şi oraşe mici şi mijlocii vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale. În cadrul acestui program, CIS Gaz, în consorţiu cu Total Gaz, vor livra staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale fabricate în România. Echipamentele, constând în 22 de staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale, precum şi echipamentele necesare îmbunătăţirii a nouă staţii mai vechi, urmează să ajungă în Egipt până la finalul lunii martie a acestui an.

Compania Egyptian Natural Gas Holding este beneficiarul proiectului

Beneficiarul proiectului este compania de gaz egipteană Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS).

"Strategia noastră pe termen lung urmăreşte o creştere durabilă şi sustenabilă, bazată pe o evoluţie robustă, iar Egiptul este o piaţă în continuă creştere, cu o dezvoltare accelerată a infrastructurii gazelor naturale, ca de altfel în cam toate ţările din nordul Africii. Noua sucursală va îmbunătăţi capacitatea CIS Gaz de a deservi clienţii din regiune, fiind un pas strategic în creşterea şi inovarea continuă a serviciilor şi a soluţiilor companiei şi în afara graniţelor ţării", declară Sebastian Călugăr, CEO CIS Group.

Noua sucursală va deveni operaţională până la finalul primului semestru din 2024

Noua sucursală CIS Gaz urmează să devină operaţională până la finalul primului semestru din acest an şi va beneficia de infrastructură, tehnologie şi personal specializat pentru a asigura implementarea unor proiecte complexe, inclusiv cele vizate de cooperarea dintre compania românească şi Town Gas, cea mai mare companie de distribuţie de gaze naturale din Egipt. În toamna anului trecut CIS Gaz a semnat un memorandum de cooperare cu Town Gas, care s-a concretizat prin semnarea contractului de joint venture la începutul acestui an, prin care cele două companii vor susţine în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului şi distribuţiei gazelor naturale pe ambele pieţe.

CIS GAZ este o companie românească̆ cu capital 100% privat, fondată în 1990

CIS GAZ este o companie românească̆ cu capital 100% privat, fondată în 1990 şi este azi unul dintre cei mai mari jucători din industria de petrol şi gaze naturale din România, specializaţi în construcţii-montaj conducte colectoare de transport şi distribuţie gaze naturale, precum şi instalaţii tehnologice de suprafaţă.

De-a lungul întregii sale activităţi, CIS Gaz a implementat numeroase proiecte strategice atât la nivel local, dar şi în afara ţării. Începând din anul 2022, CIS Gaz este şi membru IPLOCA (The International Pipe Line and Offshore Contractors Association), cea mai mare asociaţie din industria construcţiilor de conducte onshore şi offshore la nivel mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Compania românească care a deschis o sucursală în Egipt. Livrează deja primele echipamente fabricate în România