Antena Meniu Search
x

Video Creșterea TVA-ului pentru imobiliare și taxarea produselor cu zahăr, soluțiile coaliției de guvernare pentru a aduce mai mulți bani la buget

În căutare de resurse la buget, coaliția decide chiar în aceste momente câți bani să ia din buzunarele noastre. În discuție sunt o serie de modificări la Codul Fiscal, inclusiv taxe și impozite mai mari.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 29.06.2022, 21:43

Vezi și

Lucia Cujbă, reporter Observator: "Urmărim deja de câteva săptămâni aceste discuții interminabile pentru că există neînțelegeri între PNL și PSD. Astăzi pare că vom avea, în sfârșit, deznodământul și asta pentru că liderii coaliției de guvernare s-a așezat la masa negocierilor și urmează cel mai probabil, după ședință, să prezinte lista modificărilor fiscale agreate."

"Pe surse știm deja că sunt de acord cu majorarea TVA la produsele cu mult zahăr, de la 9% la 19%. Și majorarea accizei la tutun este luată în calcul, pachetul de țigări va costa mai mult cu 60 de bani de la 1 august. Vacanțele și mesele la restaurant se vor scumpi și asta pentru că TVA-ul pentru serviciile de catering și de cazare va crește de la 5% la 9%."

Taxe mai mari și pentru sectorul imobiliar

"Coaliția de guvernare se uită și spre imobiliare, vrea ca impozitul pe locuință să fie calculat în funcție de valoarea notarială și nu în funcție de zonă, cum se întâmplă în prezent. La fel, proprietățile mai scumpe de 90.000 de euro ar urma să aibă un TVA de 19% și nu de 5%, așa cum este acum. În plus, cei care vând case vor trebui, cel mai probabil, să plătească un impozit între 1-3% din valoarea imobilului."

"Teoretic, Guvernul este presat de timp, pentru că toate aceste modificări ar trebui aprobate până la finalul lunii, până mâine. Însă, pentru ca aceste modificări să poată intra în vigoare din 1 ianuarie 2023, cu excepția majorării accizei la tutun, este nevoie de o serie de derogări. Șeful de la finanțe a anunțat că mâine, în ședința de guvern, nu va intra pachetul de măsuri fiscale."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Creșterea TVA-ului pentru imobiliare și taxarea produselor cu zahăr, soluțiile coaliției de guvernare pentru a aduce mai mulți bani la buget