Antena Meniu Search
x

CRIZA se apropie! Avertismentul unuia dintre cei mai bogaţi administratori de fonduri din lume: "Lumea se uită să vadă dacă începe un război îngrozitor. E timpul să investiți în aur"

Ray Dalio este unul dintre cele mai de succes manageri de fond speculativ din toate timpurile, fondator și co-CIO al Bridgewater Pure Alpha, cel mai mare fond de hedging din lume.

Ray Dalio este unul dintre cele mai de succes manageri de fond speculativ din toate timpurile, fondator și co-CIO al Bridgewater Pure Alpha, cel mai mare fond de hedging din lume.

Bridgewater administrează active de 160 de miliarde de dolari, mai mult decât oricare alt concurent. Fondul a adus clienţilor profituri totale de două ori mai mari decât concurenţa, potrivit LCH Investments, firmă care plasează banii clienţilor în fonduri de hedging. Ray Dalio a câştigat personal 1,4 miliarde de dolari în 2015, conform datelor companiei de cercetare Institutional Investor’s Alpha.

Potrivit www.businessinsider.com, Ray Dalio și-a avertizat recent clienții că riscurile pe piețele financiare sunt din ce în ce mai mari și că toată lumea ar trebui să investească 5-10 la sută din bunurile deținute în aur.

O notă trimisă clienților fondului de Ray Dalio și alți membri ai conducerii, Bob Elliott, Steven Kryger și Neil Hannan, a intrat în posesia Business Insider.

"În perioada imediat următoare, observăm două fenomene: 1) doi lideri mondiali se joacă de-a "de-a lașul" unul cu celălalt, în timp ce lumea se uită la ei pentru a vedea care va fi prins cu "cacealmaua" sau dacă va începe un război îngrozitor și 2) Probabilitatea ca Congresul să eșueze în tentativa de a ridica plafonul datoriilor (ceea ce ar duce la o incapacitate de plată, o închidere temporară a Guvernului și o scădere a încrederii în eficiența sistemului nostru politic). Este greu de pariat pe astfel de lucruri într-un fel sau altul, așa că cel mai bun lucru pe care cineva în poate face este să fie neutru față de astfel de posibilități.

Când vine vorba de evaluarea chestiunilor politice (în special cele de geopolitică globală, cum ar fi problema cu Coreea de Nord), nu putem spune că suntem experți. Știm că nu avem o perspectivă unică pe care să putem paria ... Putem de asemenea să spunem că, dacă lucrurile de mai sus merg rău, s-ar părea că aurul (mai mult decât alte active în siguranță, cum ar fi dolarul, Yenul și trezoreriile) ar avea de câștigat. Așadar, dacă nu aveți 5-10% din activele dvs. în aur, vă sugerăm să vă gândiți la acest acest lucru. Nu permiteți părerilor tradiționale, mai degrabă decât o analiză excelentă, să vă împiedice să faceți asta (și dacă aveți o analiză excelentă a motivului pentru care nu ar trebui să investiți în aur, am aprecia dacă ne-ați împărtăși-o)", se arată în nota citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » CRIZA se apropie! Avertismentul unuia dintre cei mai bogaţi administratori de fonduri din lume: "Lumea se uită să vadă dacă începe un război îngrozitor. E timpul să investiți în aur"