Antena Meniu Search
x

Video Cu cât se vinde o garsonieră de 37.5 mp, aflată la marginea Bucureștiului. Vânzătorul spune că e în "bloc premium"

80 la sută din proiectele rezidenţiale vândute în Bucureşti sunt prezentate ca fiind "de lux". În realitate, spun specialiştii, sunt case în care ţi-e frică să intri, mici şi înghesuite. Aşa se face că o garsonieră de 30 de metri a ajuns să fie promovată ca o casă premium, doar pentru că este în oraş.  

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 06.09.2022, 19:36

Vezi și

Premium, de lux, exclusivist. Aşa sunt ademeniţi de dezvoltatori mulţi români care îşi caută case în Capitală. 

Georgian Marcu, specialist în imobiliare: În România totul se promovează ca şi de lux. Dacă eşti cumpărător şi cauţi un apartament normal, îţi este foarte greu de găsit în promovarea proiectelor rezidenţiale. 

Ciprian Manda, arhitect: Eticheta de lux sau premium este ataşată la orice proprietate care vrea să stoarcă mai mulţi bani. 

Mihai Cristian, consultant tehnic: Se vinde 80 la sută locaţia, 20 la sută produsul în sine. 

Pe acelaşi subiect

În oferta "premium" intră acum chiar şi o garsonieră situată undeva spre vestul Capitalei

Î: Ce suprafaţă utilă are?

R: Suprafaţă utilă: 33-45 mp, suprafaţă utilă cu terasă: 37,5 metri.

Preţul: 50.000 de euro. Vânzătorii au şi o explicaţie.

Reporter: De ce îi spune "bloc premium"?

Vânzător: Din punctul de vedere al finisajelor şi al lucrărilor care au fost efectuate în cadrul acestui proiect. 

Georgian Marcu, specialist în imobiliare: În România eu chiar aş spune că nu există proiecte de lux. Dacă găsim mici inserţii în zonele foarte bune. Dacă ne uităm pe piaţa imobiliară din America o să vedem că un ansamblu de lux, aşa cum este promovat, are până la 20, 23 de tipuri de facilităţi. 

Ciprian Manda, arhitect: De exemplu, pentru un apartament de două camere, dacă e sub 100 de metri pătraţi, nu cred că se poate numi de lux. 

Apartamentele cu spații generoase chiar au devenit un lux, mai ales în zonele bune ale Capitalei

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar ca să ajungi la apartamentele numite de lux e nevoie de o maşină rezistentă. 

Greta Neagu, reporter Observator: La doi paşi de pădurea Băneasa, cine vrea să ajungă la unul dintre complexurile premium din această zonă trebuie să treacă, mai întâi, pe o astfel de stradă. Plină de gropi şi de capace descoperite. 

Cele mai recente date arată că locuinţele scumpe se cumpără cu banii jos, iar cele ieftine prin credite ipotecare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cu cât se vinde o garsonieră de 37.5 mp, aflată la marginea Bucureștiului. Vânzătorul spune că e în "bloc premium"