Antena Meniu Search
x

Cum să îți amenajezi un birou chiar la tine acasă

Mulți își doresc să aibă un job cu un program flexibil, pentru a își organiza timpul astfel încât să existe un echilibru între viața personală și cea profesională.

de Redactia Observator

la 27.02.2019, 15:23

- pexels.com

Mulți își doresc să aibă un job cu un program flexibil, pentru a își organiza timpul astfel încât să existe un echilibru între viața personală și cea profesională. Chiar dacă unii sunt mai puțin norocoși, fiind obligați să petreacă mai mult de opt ore la birou, alții pot rezolva task-urile și de acasă.

Dacă faci parte din categoria celor care lucrează din confortul propriei locuințe, ar trebui să iei în considerare câteva lucruri, pentru ca totul să funcționeze perfect. Mai precis, evită să lucrezi de pe canapea, cu laptop-ul pe genunchi și cu TV-ul pornit. Nu doar că nu o să te poți concentra la capacitate maximă, ci o să și rezolvi sarcinile într-un timp mai lung, pentru că o să te mai uiți din când în când și la TV. Așadar, evită un așa obicei, pentru că nu este benefic.

Cel mai bine este să îți amenajezi un birou, chiar la tine acasă. Un colțișor frumos amenajat, în care să îți facă plăcere să lucrezi.

Iată mai jos câteva idei pentru crearea unui astfel de spațiu!

Amplasamentul

În primul rând, trebuie să alegi locul în care biroul urmează să fie amenajat. Poate ai o cameră liberă, ori o terasă luminoasă, cert este că spațiul pe care îl alegi trebuie să te facă să te simți confortabil. În plus, ai grijă să fie un loc ferit de zgomot și în care nu se perindă ceilalți membrii ai familiei. Doar nu vrei ca să fii deranjat din cinci în cinci minute, de cineva care tot deschide ușa, ascultă muzică, ori vorbește la telefon? Pentru a evita acest lucru și pentru a te putea concentra, alege să lucrezi într-o cameră în care ceilalți membrii ai familiei nu au motive pentru a intra des.

Mobilierul

Piesele de mobilier sunt unele dintre cele mai importante lucruri, atunci când vine vorba de amenajarea unui spațiu de lucru, acasă. Mulți dintre noi ne decidem cu greu, când este vorba de achiziționarea biroului, ori dulapurilor, pentru că nu știm ce să alegem. Însă, pe lângă aceste elemente, cel mai de preț este scaunul pe care urmează să stăm, poate două, trei, ori mai multe ore pe zi. Scaunul nepotrivit îți poate cauza dureri de gât, de spate și de umeri.

Pentru a evita aceste probleme, provocate de poziția incorectă de la birou, recomandat este să folosești scaunele ergonomice. Comparativ cu cele obișnuite, acestea oferă un plus de confort, te ajută să păstrezi o postură corectă, iar înălțimea lor este ajustabilă.

Nu știi de unde să îl cumperi pe cel mai bun? Ei bine, optează pentru scaunele ergonomice de la Scauneonline.ro. Pe lângă faptul că aceste produse sunt unele calitative, aspectul lor este unul deosebit. În plus, există numeroase modele de scaune ergonomice, așa că ai de unde să alegi.

Corpuri de iluminat

Atunci când îți amenajezi un birou acasă, trebuie să ai grijă ca încăperea pe care o alegi să se bucure de multă lumină naturală. Ideal este să îți amplasezi biroul în dreptul unei ferestre. Dacă, însă nu ai această posibilitate, alege corpurile de iluminat potrivite, pentru că o să îți fie mai ușor să te concentrezi.

Optează pentru lampa de birou, ori pentru cea care poate fi prinsă de perete. De asemenea, grijă ca becurile acestora să aibă lumină caldă sau neutră.

Decorul

Printre avantajele muncii de acasă se numără și faptul că ai libertatea de a îți decora biroul, după bunul tău plac. Mai exact, pentru a te simți confortabil, alege piesele de decor care îți dau o stare de bine. Dacă îți plac foarte mult florile, nu ezita să înfrumusețezi camera cu ghivece cu flori. Totul în funcție de preferințele tale.

Zona de relaxare

Pentru o mai mare productivitate, încearcă să iei mici pauze. Nu vei rezolva nimic dacă vei lucra încontinuu patru ore, de exemplu, pentru că oboseala îți va da târcoale. Dacă faci mici pauze, te relaxezi, îți limpezești mintea și poți lucra liniștit în continuare.

Pentru aceste minute de odihnă, ai nevoie și de un loc special, nu? Recomandat este să amenajezi o zonă de relaxare, în care poți amplasa două fotolii și o măsuță. Citești, bei o cafea, ori te joci șah. Așadar, un astfel de loc este folositor.

Dat fiind faptul că majoritatea oamenilor utilizează computerul, un birou amenajat acasă este mai mult decât necesar. Fie că lucrezi, plătești facturi, ori discuți cu prietenii virtuali, confortul este un aspect important pentru toată lumea. Așadar, alege piesele de mobilier potrivite și acordă o atenție deosebită scaunului pentru birou. De asemenea, ai grijă ce corpurile de iluminat achiziționezi, cât și cum decorezi spațiul. Amenajează biroul, astfel încât să te simți confortabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cum să îți amenajezi un birou chiar la tine acasă