Antena Meniu Search
x

Video Cum să îţi faci propria afacere în 54 de ore. Ideile care pot să îţi aducă bani

De la idee, la afacere în doar 54 de ore. Este provocarea pe care tinerii cu iniţiativă din toată ţara au primit-o în acest weekend la Bucureşti, într-o competiţie de start-upuri. Deşi mulţi dintre ei nu se cunoşteau dinainte, au dezvoltat în timp record un plan de afaceri. Cei cu idei bune vor ajunge mai aproape de visul de a deveni antreprenori, după ce vor primi finanţare.

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 08:48

Vezi și

Teodora şi echipa ei au venit cu speranţe mari la evenimentul care le poate schimba viaţa. Au o idee de afacere adaptată la nevoia tot mai mare de angajaţi de pe piaţă. O aplicaţie pe mobil, prin care angajatorii îşi pot cunoaşte într-un mod original potenţialii candidaţi. Cu toţii speră că vor da lovitura.

Cum să faci o afacere în 54 de ore

Teodora Bonea, participant: Soluţia noastră este o aplicaţie care va conecta aceşti oameni din piaţă cu companiile unde vor să se angajeze prin intermediul jocurilor video, de mobil. Colectăm toate datele pe care oamenii le furnizează jucând jocuri, practic evoluţia lor în joc, care dovedeşte faptul că au anumite calităţi. 

Sunt opt echipe care visează că vor fi suficient de convingătoare în faţa juriului şi vor obţine finanţare pentru ideea lor. va fi pasul cel mai important, dar nu suficent. Cei care au experienţă în domeniul start-upurilor spun că greul abia începe.

Pe acelaşi subiect

Aleodor Tabarcea, mentor Start-up Weekend: Succesul start-upului tău, după un weekend de genul acesta, este foarte important să fie orientat către consistenţa pe care tu o depui din punct de vedere efort după, pentru a-ţi ţine firma, start-upul pe picioare. 

Tudor şi Nicolae au venit tocmai pentru a-şi păstra entuziasmul la fel de mare ca la început. Au venit la eveniment pentru a-şi dezvolta afacerea care a revoluţionat servirea în restaurante: o aplicaţie prin care îţi poţi comanda singur.

De la competiţie, au plecat cu informaţii preţioase. 

Tudor şi Nicolae, creatori Start-up: Cum ar trebui să ne poziţionăm pe piaţă, despre marketing, despre strategii. Am vorbit cu mentori care ne-au îndrumat spre direcţia în care să mergem. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Investiţiile în start-upurile româneşti au crescut de 12 ori în ultimii 6 ani. În 2022, România înregistra cea mai mare rată de creştere a investiţiei din Europa Centrală şi de Est şi este pe locul 5 în regiune după Cehia, Croaţia, Estonia şi Polonia.

Organizatorii vor să dea o şansă şi antreprenorilor din provincie, în care sunt mai puţine oportunităţi pentru tineri. Lui Cosmin Pârvu i-ar fi plăcut ca, la început de drum, cineva să-i fi dat şi lui o şansă în România. 

Cosmin Pîrvu, organizator Start-up Weekend: Noi, prin aceste evenimente încercăm să conectăm la un ecosistem, inclusiv la un ecosistem internaţional

Câştigătorii Start up Weekend vor intra într-un accelerator. În 2022, start-up-urile româneşti au atras investiţii de peste 100 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Cum să îţi faci propria afacere în 54 de ore. Ideile care pot să îţi aducă bani