Antena Meniu Search
x

Video Cum se va da bacșiș în restaurante de la 1 ianuarie. Clienții vor bifa pe o hârtie cât vor să plătească în plus

Pentru cei din HoReCa, noul an vine cu schimbări importante! Bacşişul va fi trecut pe nota de plată şi impozitat! Patronii se bucură pentru că astfel tipsul va putea fi achitat şi cu cardul. Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie, dar majoritatea petrecerilor de Revelion scapă de noile reglementări pentru că plăţile s-au făcut, în cea mai mare parte, în avans. 

de Redactia Observator

la 31.12.2022, 19:54

Vezi și

Înainte de-a primi nota la restaurant, clientul trebuie să primească o hârtie informativă unde va bifa cât bacşiş alege să plătească. Bacşişul va apărea şi pe bonul fiscal. Clienţii au păreri împărţite. Unii spun că nu-i deranjează noua procedură, alţii susţin că se vor simţi obligaţi să-i recompenseze pe cei care-i servesc. 

Client: Nu ne deranjează. Mi se pare că oricum lăsai şi înainte cât voiai. 

Client: Din punctul meu de vedere nu este în regulă, pentru că ar trebui să alegem dacă dăm sau nu!

Ospătarii nu sunt, însă, deloc mulţumiţi de noua lege privind bacșișul

Pe acelaşi subiect

În vreme ce patronii spun că măsura este binevenită pentru că aduce posibilitatea de-a achita bacşişul direct de pe card.

Răzvan Șerban, proprietar restaurant: Eu personal folosesc foarte mult cardul, merg la restaurante şi de multe ori merg la bancomat ca să scot cash şi să las un tips, acum nu voi mai fi nevoit. Un minus în ghilimele poate fi că se impozitează.

Totuşi, nu se aşteptau ca legea să fie pusă în aplicare atât de repede. De aceea, nu au stabilit cum va fi împărţit bonusul între angajaţi. 

Răzvan Șerban, proprietar restaurant: Va apărea pe ştatul de plată al ospătarului, la sfârşit de lună. Cum îl vom împărţi, încă ne gândim.

Până una alta, bacşişul pentru petrecerile de Revelion scapă de impozitare. Plăţile s-au făcut în avans. 

Adrian Mircea, manager pub: Petrecerea începe pe data de 31, iar majoritatea oamenilor îşi plătesc meniul până la ora zero.

Până acum, nimeni nu avea o evidenţă a sumelor oferite drept bacşiş în restaurante şi baruri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cum se va da bacșiș în restaurante de la 1 ianuarie. Clienții vor bifa pe o hârtie cât vor să plătească în plus