Antena Meniu Search
x

Cum știi ce lentile de contact să porți, în funcție de nevoile tale

Dacă vederea ta are nevoie de mici corecturi, pentru a te putea bucura de o imagine clară atât de aproape, cât și de la distanță, îți recomandăm să îți comanzi lentile de contact, care te vor scăpa de multe îngrădiri pe care, în mod normal, ochelarii de vedere le creează.

- pixabay.com

Dacă vederea ta are nevoie de mici corecturi, pentru a te putea bucura de o imagine clară atât de aproape, cât și de la distanță, îți recomandăm să îți comanzi lentile de contact, care te vor scăpa de multe îngrădiri pe care, în mod normal, ochelarii de vedere le creează. În primul rând, îți vei putea păstra fizionomia intactă, adică aspectul tău nu va fi în niciun fel modificat de ramele unor ochelari, care, oricât de subțiri ar fi, îți vor schimba look-ul. Mai apoi, te vei putea uita din nou la filme 3D și vei putea purta ochelari de soare, dar vei putea practica și sport, nestingherit de teama că te-ai putea accidenta din pricina vreunei lovituri la nivelul feței. După o scurtă perioadă de purtare a lentilelor, vei uita că le ai la ochi și îți vei recăpăta unul din cele mai importante simțul, adică văzul.

Dar cum știi ce fel de lentile ți se potrivesc pentru corectarea problemelor de vedere cu care te confrunți? Trebuie să știi că, în funcție de materialul din care acestea sunt fabricate, ai de ales între patru variante, pe care ți le vom prezenta mai jos.

Lentilele soft

Create dintr-un material foarte moale, cunoscut sub denumirea de hidrogel, acestea au, așa cum le spune și numele, un conținut mare de apă. Dacă vei alege acest tip de lentile de contact, ele îți vor acoperi întreaga suprafață a corneei și vor fi foarte confortabile pentru ochii tăi. Lentilele din silicon hidrogel sunt considerate cele mai avansate din punct de vedere tehnologic dintre toate tipurile de lentile, permițând ochiului să primească mai mult oxigen.

Lentilele GP

Acest tip de lentile mai este cunoscut și sub denumirea de lentile permeabile la gaz și sunt ideale pentru tine, dacă suferi de presbiopie sau de astigmatism. Fiind mult mai mici în diametru decât lentilele soft, acestea îți vor acoperi o parte mai mică a corneei decât cele amintite mai sus. Desigur, se pot hidrata cel mai bine cu o soluție pentru lentilele de contact permeabile la gaz.

Lentilele tari (sau hard)

Materialul folosit la fabricarea acestor lentile este plasticul rigid, cunoscut și sub denumirea de mataacrilat de polimetil, care nu permite permeabilitatea oxigenului. Fiind mult mai ieftine și mai durabile, aceste lentile au un minus, și anume acela că sunt mai puțin confortabile. Fiind mai rar prescrise în ultima vreme, lentilele hard au fost preferate de medicii oftalmologi în urmă cu câțiva ani, însă astăzi au fost înlocuite cu lentilele GP.

Lentilele hibride

Se numesc așa pentru că au în compoziția lor atât un material specific lentilelor GP, cât și unul pe care îl folosesc producătorii de lentile moi și care înconjoară întregul centrul al lentilelor permeabile la gaz.

Medicul tău oftalmolog va ști care este cea mai bună recomandare pe care ți-o poate face, în funcție de nevoile tale și de afecțiunea cu care se confruntă ochiul tău. Comandă-ți chiar astăzi o pereche de lentile de contact care să îți redea vederea impecabilă și bucură-te de lumea colorată care te înconjoară!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » Cum știi ce lentile de contact să porți, în funcție de nevoile tale