Cum va arăta angajatul de acasă, peste 25 de ani
Milioane de angajaţi din întreaga lume au fost împinşi către munca de la distanţă peste noapte, odată cu instalarea pandemiei.
- Nu trebuie să renunţăm la socializare.
- Sportul este de asemenea foarte important.
Deşi iniţial părea un mare beneficiu, acum viitorul nu mai arată la fel de luminos, cel puţin în cazul celor care nu reușesc să mențină obiceiurile sănătoase, în timp ce lucrează de acasă pe termen lung, asta arată descoperiri recente.
În acest sens, mai ales pentru a trage un semnal de alarmă, un studiu american a creat-o pe Susan, o reprezentare vizuală a viitorului angajat remote.
Susan este obeză, cocoşată, are ochii roşii şi a început să îşi piardă părul. A ajuns aşa după 25 de ani de muncă de acasă, din faţa calculatorului. Profilul virtual al angajatului care lucrează de pe canapea a fost creat în parteneriat cu o echipă de psihologi și experți în fitness, cu un scop clar: să evidenţieze efectele pe care munca izolată le poate avea asupra organismului.
Iar Susan exemplifică dramatic repercusiunile- de la interacţiunea socială redusă, până la lipsa exerciţiilor fizice adecvate. Lucruri aparent simple, care vor afecta însă în viitor nu doar bunăstarea fizică, ci şi cea mentală.
Drept urmare, experţii au făcut şi o listă de "Aşa da, Aşa nu". Ce trebuie să facem atunci când lucrăm de acasă astfel încât să nu ajungem ca Susan?
În primul rând, este important să ne formăm o rutină, căci ne ajută să ne gestionăm mai bine timpul, dar în niciun caz nu trebuie să renunţăm la socializare. Sportul este de asemenea foarte important, la fel ca şi echilibrul dintre muncă şi viaţa personală.
În toată lumea sunt milioane de oameni care încă lucrează de acasă. În România, de exemplu, peste două treimi dinte angajaţii care au posibilitatea să lucreze de la distanţă, fac în continuare acest lucru.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰