Antena Meniu Search
x

CUTREMUR pe piaţa asigurărilor: Carpatica Asig va intra în faliment. ASF a decis ridicarea autorizaţiei de funcţionare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis miercuri ridicarea autorizaţiei de funcţionare a Carpatica Asig, care urmează să intre în faliment.

Vezi și

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis miercuri ridicarea autorizaţiei de funcţionare a Carpatica Asig, care urmează să intre în faliment.

Carpatica Asig este al doilea mare asigurător din România care intră în procedura falimentului, după Astra.

ASF anunţă că a decis "retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatării stării de insolvenţă a societăţii, şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivitLegii 503/2004 (republicată) şi Legii 85/2014".

ASF a decis pe 25 ianuarie intrarea Carpatica Asig în rezoluţie, o situaţie similară insolvenţei, într-o încercare de a evita falimentul societăţii de asigurări.

Autoritatea de supraveghere a aşteptat un potenţial investitor care să preia Carpatica Asig şi care să investească sumele necesare salvării companiei.

Singura ofertă, venită din partea firmei International Insurance Consortium, înregistrată în Olanda, a fost considerată insuficientă şi a fost respinsă de către ASF în 9 iunie.

În plus, autoritatea a retras aprobarea conducerii Carpatica Asig, care a fost înlocuită temporar cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

În prezent, toată fosta conducere Carpatica Asig - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Ilie şi Oprea Carabulea - este cercetată penal sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat. Persoanele în cauză sunt acuzate că ar fi ascuns rezultatele reale ale Carpatica Asig, inclusiv pentru a păcăli un potenţial investitor.

În august 2015, ASF a decis să ceară falimentul Astra Asigurări, liderul pieţei RCA la acea vreme, care în prezent se află în procedură de lichidare.

În cazul unui alt asigurător important, Euroins, ASF a hotărât în 14 octombrie 2015 să deschidă procedura de redresare financiară, având ca obiectiv restabilirea situaţiei financiare în termen de un an.

De asemenea, City Insurance se află tot în redresare financiară, iar ASF i-a obligat recent pe acţionarii companiei să majoreze capitalul social cu 30 milioane euro până la 30 septembrie, asigurătorul fiind obligat, de asemenea, să recupereze împrumuturile acordate altor firme din acelaşi grup.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » CUTREMUR pe piaţa asigurărilor: Carpatica Asig va intra în faliment. ASF a decis ridicarea autorizaţiei de funcţionare