Antena Meniu Search
x

Dacia a început producţia de serie a modelului Jogger HYBRID 140 la Mioveni. La cine ajunge primul model

Uzina de la Mioveni a început fabricaţie de serie a modelului Jogger HYBRID 140. Primul vehicul cu tehnologie hibridă produs sub sigla Dacia este un model de culoare Gri Schiste, cu 7 locuri, nivel de echipare Extreme + şi este destinat unui client din România, anunţă compania.

de Redactia Observator

la 25.01.2023, 15:43

Dacia a început producţia de serie a modelului Jogger HYBRID 140 la Mioveni. La cine ajunge primul model
Dacia a început producţia de serie a modelului Jogger HYBRID 140 la Mioveni - Dacia

"Ilustrând perfect poziţionarea mărcii Dacia, Jogger HYDRID 140 este cel mai accesibil vehicul de familie cu propulsie hibridă de pe piaţă, dispunând de un spaţiu interior generos şi de echipamente esenţiale. Modelul beneficiază de expertiza Renault Group, oferind o tehnologie modernă care asigură un demaraj sistematic în mod 100 % electric şi un cuplu motor disponibil imediat, care permite accelerări energice",  anunţă Dacia, potrivit news.ro.

Autonomia versiunii Jogger HYBRID 140 este de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP). Bateria de tracţiune dispune de o garanţie de 8 ani sau 160.000 km.

Fabricat în exclusivitate la Uzina de la Mioveni, modelul Jogger a fost deja produs în aproape 80.000 de exemplare, din care peste 90% au fost exportate, în principal pe pieţele Europei Occidentale. Lider al segmentului C-Break din România, Dacia Jogger s-a situat, în 2022, pe poziţia a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule de segment C (exceptând clasa SUV) către clienţii persoane fizice din Europa.

Premieră absolută în România

În primele şapte luni ale anului 2022, vânzările de maşini noi electrice şi hibrid au depăşit vânzările de maşini Diesel.  În principiu, asta ar însemna sfârşitul erei maşinilor second-hand pe motorină, aduse din Occident. În plus, pentru prima dată de când şi-a diversificat gama, Dacia are toate modelele în topul celor mai bine-vândute automobile din România. În 2022, România a produs pentru prima dată în istorie peste 500.000 de autoturisme anual, ajungând la finalul anului la 509.465 de vehicule produse la uzinele din Mioveni și Craiova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Dacia a început producţia de serie a modelului Jogger HYBRID 140 la Mioveni. La cine ajunge primul model