Video Daunele provocate de furtuni, din ce în ce mai mari. Doar 17% dintre români au poliță facultativă de asigurare a locuinței
Avertizările meteorologilor sunt serioase, la fel şi cele ale asiguratorilor. Am văzut după inundaţiile de la Galaţi pagubele produse, inclusiv Uniunea Europeană a alocat 1,5 miliarde de euro din fondul de coeziune pentru inundaţiile din România.
Despre asigurarea bunurilor la dezastre am discutat la Observator şi cu Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.
"Mai multe companii de asigurări au transmis deja mesaje celor care sunt protejați de o asigurare facultativă de locuință. De dimineață am primit un astfel de sms prin care sunt anunțat că urmează episoade de vreme severă în zilele următoare și trebuie să-mi protejez bunurile.
Astfel de pași se fac tot mai des pentru că la nivelul industriei de asigurări vedem o creştere a severității acestui fenomen, daunele provocate de furtuni sunt din ce în ce mai mari de la an la an. Anul trecut industria de asigurări, doar pentru prejudiciile provocate de furtuni, a plătit despăgubiri de 25,5 mil de lei.
Există un ghid în caz de inundații disponibil pe asiguropedia.ro. Dacă ne referim la ceea ce ne recomandă ISU, în cazul unei furtuni vorbim despre faptul că ni se sugerează să întrerupem activităţile în aer liber, să ne protejăm, să închidem ferestrele ușile și să deconectăm aparatele electrice.
Doar 17% din locuințele românilor sunt protejate printr-o polița facultativă de asigurare. Vorbim de undeva la 1.700.000 de locuințe, în creștere față de anul trecut. Sigur, e o creştere de 3%", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general UNSAR.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰