Antena Meniu Search
x

De ce nu se desprinde capacul noilor sticle de Coca-Cola

Coca-Cola este conștientă că sticlele pe care le produce și mai ales capacele acestora sfârșesc la gropile de gunoi şi poluează. Pentru a rezolva această problemă, divizia din Marea Britanie a companiei a propus un design nou, notează CNN.

de Adrian Popovici

la 20.05.2022, 14:10

Mai exact, britanicii au anunțat că vor pune pe piață un tip de sticlă de plastic al cărei capac este lipit. În acest fel, speră compania, consumatorii le vor putea recicla mai ușor. Această inovație ar urma să fie implementată pentru toate produsele Coca-Cola de pe piața britanică până în 2024."Prin aceasta este o mică schimbare, despre care sperăm că va avea un impact mare, ne asigurăm că, atunci când consumatorii reciclează sticlele noastre, niciun capac nu va fi lăsat în urmă", a declarat Jon Woods, director general la Coca-Cola Marea Britanie.

De ce nu se desprinde capacul noilor sticle de Coca-Cola. Inovația pentru limitarea poluării

Coca Cola

Plasticul, o problemă pentru mediu și sănătatea umană

Deșeurile de plastic care au au ajuns în ecosistemele din întreaga lume reprezintă o problemă nu doar pentru faună și floră, dar și pentru sănătatea umană. Sub influența factorilor de mediu, gunoaiele se transformă în microplastice care pot fi găsite în organismul animalele sălbatice, în hrană noastră și, în cele din urmă, chiar și în corpurile umane.

Pe acelaşi subiect

Pe lângă problemele de mediu și cele de sănătate, plasticele nereciclate reprezintă o problemă de imagine publică majoră pentru companiile precum Coca-Cola. Pe lângă aceste probleme, corporațiile trebuie să se alieze și reglementărilor impuse de Uniunea Europeană legate de măsurile de facilitare a reciclării.

Cea mai recentă mișcare a Coca-Cola în Marea Britanie face parte din inițiativa sa globală „World Without Waste” prin care încearcă să ajute la reciclarea tuturor sticlelor și dozelor pe care le produce. În plus, este luată în calcul și folosirea unor materii prime reciclate pentru producerea acestora. În ciuda eforturilor publice, Coca-Cola are parte de critici dure din partea celor care atrag atenția că această companie produce anual miliarde de sticle care nu sunt reciclate.

"Indiferent dacă capacele lor din plastic sunt legate sau nu, compania produce în continuare în fiecare an miliarde de sticle de plastic care aruncate, afectând mediul, comunitățile noastre, clima și sănătatea noastră", a declarat Graham Forbes, global Plastics Project Lead la Greenpeace USA.

Activistul de mediu propune și o soluție în acest caz: "Dacă vor cu adevărat să rezolve criza plasticului și pe cea climatică, Coca-Cola trebuie să se concentreze pe reducerea plasticului prin dublarea obiectivelor legate de reutilizarea ambalajelor la 50% până în 2030".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » De ce nu se desprinde capacul noilor sticle de Coca-Cola