Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Decizie fără precedent luată de BCR, pe piața imobiliară

Banca Comercială Română (BCR), a doua cea mai mare instituție bancară din țară și membră a grupului austriac Erste, va renunța la sediul central din complexul de birouri Business Garden Bucharest. Acesta fusese închiriat pentru cei 1.000 de angajați mutați în 2020 din clădirea Bancorex. Astfel, BCR va rămâne doar cu sediul din The Bridge al fraților Pavăl, proprietarii Dedeman, transmite Profit.ro. Jurnaliștii consideră că decizia este un fără precedent pe piața imobiliară din România, în contextul în contractul de închirierere era valabil până în 2025. Însă demersul se înscrie în tendința generală de restrângere a activității firmelor în spații mai mici.

de Redactia Observator

la 14.12.2022 , 18:21

Banca Comercială Română (BCR) Mutare majoră pe piața imobiliară: BCR renunță la sediul din complexul Business Garden Bucharest - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Mutarea BCR, cel mai mare chiriaș din Business Garden Bucharest, din zona Orhideea a Capitalei, lasă jumătate din complex gol, ținând cont că banca ocupa aproximaitv 14.000 de metri pătrați - aproape integral una dintre clădiri.

Potrivit sursei citate, închirierea complexului a costat Banca Comercială Română circa 6 milioane de euro în ultimii 3 ani, însă în perioada restricțiilor cauzate de pandemie angajații băncii nu au fost prezenți efectiv la birou.

Conducerea BCR intenționează să suplimenteze spațiul din complexul The Bridge cu aproximativ 5.300 de metri pătrați, în cadrul unui demers legat de introducerea unui program de lucru mai eficient și mai flexibil.

Articolul continuă după reclamă

"Decizia de relocare în sediul The Bridge este un demers legat exclusiv de introducerea unui program de lucru mai flexibil și mai eficient, care poartă denumirea de Smartwork@BCR și care a fost lansat în 2021. Numărul de angajați rămâne același, iar relocarea este un răspuns la dorințele colegilor, care încorporează deja elementele de flexibilitate în viața de birou, de la zile de home office și politica de hot desking. Hot desking înseamnă crearea de facilități mai bune pentru colaborare și comunicare, prin care colegii pot lucra din orice spațiu din birou: de la săli de ședință, zone de relaxare, cafeterie sau de la birourile din zonele formale și informale", au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții BCR.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Decizie fără precedent luată de BCR, pe piața imobiliară