Antena Meniu Search
x

Video Economistul Nouriel Roubini prevede începutul unei crize fără precedent: "Acest dezastru pare inevitabil. Întrebarea nu este dacă, ci când"

Sfârşitul pandemiei ar putea însemna începutul unei crizei fără precendent. Indatorarea excesivă a statelor şi scumpirile în lanţ sunt cele mai mari pericole. Problemele semnalate la nivel mondial nu îngrijorează guvernul de la Bucureşti. Premierul se laudă cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană.

de Redactia Observator

la 07.07.2021, 19:43

Vezi și

Noriel Roubini, economistul care a anticipat criza financiară din 2008, trage un nou semnal de alarmă: "Guvernele și băncile centrale creează condițiile pentru mama tuturor crizelor. Acest dezastru pare inevitabil. Întrebarea nu este dacă, ci când"

Previziunile economistului Noriel Roubini au avut ecou şi la Bucureşti

Mugur Isărescu, guvernatorul Bancii Naţionale: Sper din toată inima sa nu aibă dreptate. Depinde de mărimea crizei. Avem din păcate doua deficite gemene – deficitul fiscal și deficitul de cont curent și ar fi bine ca o eventuală situație tensionată să ne prindă cu aceste deficite la niveluri cât mai scăzute

Şi în urma cu fix un an, într-un interviu exclusiv pentru Observator, celebrul profesor de economie spunea ca se apropie vremuri tulburi.

Pe acelaşi subiect

Nouriel Roubini, profesor de economie: Ne aflăm în timpul uneia dintre cele mai grele perioade de recesiune din istorie, provocată de pandemia de coronavirus. Cele mai multe dintre ţările lumii au închis activităţile economice pentru câteva luni pentru a nivela curba şi a restrânge rata de infectare, aşa că, în ceea ce priveşte scăderea activităţilor economice, asta a fost mult mai severă chiar şi decât în criza financiară globală din 2007-2009.

Adrian Negrescu, consultant economic: S-au adunat nori negri asupra economiei mondiale. Statele din întreaga lume s-au indatorat peste măsură în acest an covid, companiile afectate de criza încearcă sa recupereze din preturi toate pierderile din perioada pandemiei. Practic aceste semne pot genera o criză masivă.

Premierul României nu pare să fie speriat de previunea sumbră care a făcut înconjurul lumii. Din contră. Într-o postare pe facebook, Florin Cîtu se laudă cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Nu vorbeste însă şi de datoria publică care a explodat în anul pandemiei. Sau de valul de scumpiri din ultima vreme.

Anca Bidian, analist financiar: Pericolul, da! El există. Nu sunt niveluri îngrijorătoare de inflaţie. Ingrijorător e trendul.

Adrian Negrescu, consultant economic: România se află la bătaia dintre mai multe vânturi, vulnerabilă, fără bani şi cu o economie extrem de instabilă din punct de vedere a perspectivelor economice.

Localnic: Ne îndreptăm cu paşi repezi după ce se întâmplă la noi în ţară, cu scumpiri

Deja inflaţia se apropie de 4%. Cel mai mult s-au scumpit combustibilii, energia electrică şi gazele naturale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Economistul Nouriel Roubini prevede începutul unei crize fără precedent: "Acest dezastru pare inevitabil. Întrebarea nu este dacă, ci când"