Antena Meniu Search
x

Video E-factura simplificată, disponibilă de astăzi. Noul modul poate fi folosit de companiile mici

Ministerul Finanţelor a lansat ieri E-factura minimal, o aplicaţie simplificată pentru micii contribuabili, cu mult mai puţine câmpuri de completat. Noul modul poate fi folosit de firmele care nu au un volum mare de facturi lunare. Până acum, 50 de milioane de facturi au fost introduse în sistem. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 06.03.2024, 10:12

Vezi și

După ce antreprenorii s-au plâns de complexitatea sistemului Ro E-factura, dar şi de erorile pe care modulul le dă, Ministerul Finanţelor a pregătit o variantă mai uşoară şi mai prietenoasă a aplicaţiei. 

E-factura simplificată, disponibilă de astăzi

Florentina Lazăr, reporter Observator: În noul modul, numărul câmpurilor de completat a fost redus de la 160 la 50. Un utilizator neexperimentat poate introduce o factură în sistem în cel mult 5 minute.

Robert Croitoru, expert contabil: Este o îmbunătăţire reală. Acel soft a fost creat ca sa cuprinda cea mai complexa situatie pe care un om in practica ar putea-o intalni, insa nu toata lumea are nevoie de acea complexitate.

Pe acelaşi subiect

Aplicaţia poate fi utilizată de aproape 700.000 de mici firme. 

Albert Fruth, Șef Birou Elaborare Strategii și Informatizare: PFA, cabinete individuale, micro, neplatitorii de TVA. E disponibila si versiunea in limba engleza, ea a venit ca o nevoie.

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: Am lucrat 2 luni de zile impreuna cu colegii de la CNIF. Discutam cu colegii ca pasul urmator sa fie si aplicatia de mobil, incat micii intreprinzatori sa poata sa aiba posibilitatea de a completa e factura de pe telefonul mobil. 

Aplicaţia va putea fi accesată de la 1 iulie. Până atunci, vor fi gata modulul antifraudă cu inteligenţă artificială, dar şi sistemul e-TVA. Prin intermediul informaţiilor extrase din e-Factura şi din cele 600.000 de case de marcat, acesta va genera deconturi de TVA precompletate. Astfel, din august se vor face primii paşi pentru reducerea diferenţei dintre TVA-ul care trebuie încasat şi cel încasat efectiv, gap care ajunge la 9 miliarde de lei anual. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » E-factura simplificată, disponibilă de astăzi. Noul modul poate fi folosit de companiile mici