Antena Meniu Search
x

Elon Musk şi-a vândut acţiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari, la o săptămână după ce s-a împrumutat ca să cumpere Twitter

Elon Musk a vândut pentru suma de patru miliarde de dolari acţiuni ale producătorului de automobile Tesla, la aproximativ o săptămână după ce a cumpărat reţeaua de socializare Twitter cu suma de 44 de miliarde de dolari, relatează AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.11.2022, 07:36

Elon Musk şi-a vândut acţiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari
Elon Musk şi-a vândut acţiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari - Profimedia Images

Cele trei tranzacţii presupun un total de peste 19 milioane de acţiuni, puţin peste 4% din numărul total de titluri deţinute de Musk şi 0,6% din numărul total de acţiuni în circulaţie. Patronul Tesla a vândut deja acţiuni în valoare 15,5 miliarde de dolari pentru a finanţa parţial preluarea platformei de microbloging, dintre care 27 de miliarde de dolari în numerar.

S-a împrumutat pentru a cumpăra Twitter

Băncile care i-au împrumutat 12,7 miliarde de dolari lui Elon Musk pentru preluarea Twitter, într-un acord în valoare de 44 de miliarde de dolari, vor păstra datoria până la începutul anului viitor, aşteptând ca miliardarul să dezvăluie un plan de afaceri mai clar, pe care să îl poată prezenta investitorilor, a relatat Financial Times. 

Potrivit unor surse citate de publicaţie, grupul de creditori, condus de Morgan Stanley, Bank of America şi Barclays, a recunoscut că aceştia rămâne blocaţi cu datoria în contabilitate luni sau chiar mai mult şi că vor ajunge probabil să sufere pierderi uriaşe de pe urma pachetului de finanţare.

Pe acelaşi subiect

Primele decizii ale lui Elon Musk după ce a finalizat preluarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, au fost să concedieze jumătate din angajaţi şi să anunţe că certificarea autenticităţii conturilor, înainte gratuită, necesită acum o taxă lunară de 8 dolari.

Concedieri prin email

Tweeturile personalului companiei de social media au spus că echipele responsabile de comunicaţii, moderarea conţinutului, drepturile omului şi etica învăţării automate se numără printre cele unde au avut loc restructurări, la fel ca în cazul unor echipe de produs şi de inginerie.

Compania californiană, care avea aproape 7.500 de angajaţi la sfârşitul lunii octombrie, a notificat mii de persoane prin e-mail, explicând că scopul acestor măsuri este "de a ameliora sănătatea companiei". De asemenea, compania a anunţat închiderea temporară a birourilor sale pentru a "asigura securitatea fiecărui angajat şi a sistemelor şi datelor de pe Twitter".

Imediat ce a preluat Twitter, Musk a dizolvat consiliul de administraţie şi a concediat directorul general şi alţi membri din managementul superior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Elon Musk şi-a vândut acţiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari, la o săptămână după ce s-a împrumutat ca să cumpere Twitter