Antena Meniu Search
x

Euro NCAP a făcut publice rezultatele testelor de impact pentru Dacia Duster 2017 (video)

A doua generație Dacia Duster (2017) a fost testată de Euro NCAP, organismul independent de certificare a siguranței automobilelor.

A doua generație Dacia Duster (2017) a fost testată de Euro NCAP, organismul independent de certificare a siguranței automobilelor. SUV-ul produs la Mioveni a obținut 3 stele din 5 posibile.

Este un rezultat așteptat, modelul fiind proiectat să obțină un astfel de scor. Iată cele mai importante concluzii ale testelor: Duster a obținut punctaj maxim pentru protecția pasagerilor adulți în cazul unui impact lateral; protecția oferită la nivelul genunchilor este bună, însă anumite componente ale dashboard-ului de pe partea șoferului ar putea prezenta riscuri pentru accidentări; protecția la nivelul capului este slabă în cazul decelerărilor bruște cauzate de un impact. În schimb, protecția capului pentru pasagerii din spate este bună, însă acesta s-a deplasat prea mult în față; protecția oferită copiilor în cazul unui impact frontal sau lateral a fost bună, cu excepția rezultatelor obținute la nivelul pieptului unui copil de 6 ani în cazul unui impact frontal; pietonii beneficiază în general de o protecție bună la nivelul capului în cazul unui impact, însă Euro NCAP menționează rezultate slabe la baza parbrizului și de-a lungul montanților parbrizului. Bara de protecție a oferit o protecție bună pentru picioare în toate testele realizate; în cazul sistemelor de siguranță, Euro NCAP a menționat doar prezența unui limitator de viteză.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe baza acestor rezultate, Dacia Duster a primit un nivel de protecție de 71% pentru pasagerii adulți și de 66% în cazul copiilor. De asemenea, organizația a acordat un calificativ de 56% pentru protecția pietonilor și de 37% pentru sistemele de siguranță disponibile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Euro NCAP a făcut publice rezultatele testelor de impact pentru Dacia Duster 2017 (video)