Antena Meniu Search
x

Evoluţia preţurilor din ultimii 17 ani scoate la iveală creşteri şi de 700%

Preţurile din România au explodat în ultimii ani. O confirmă o statistică europeană, care arată că cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la băuturile alcoolice şi la ţi

Vezi și

Preţurile din România au explodat în ultimii ani. O confirmă o statistică europeană, care arată că cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la băuturile alcoolice şi la ţigări. În cazul acestor produse, creşterile de preţ sunt şi de 700%.

Eurostat a analizat fluctuaţia preţurilor din toate ţările membre, în perioada 2000-2017. Surpriză sau nu, România a avut cele mai mari creşteri. O diferenţă de-a dreptul şocantă regăsim la rafturile cu băuturi alcoolice şi tutun.

Aici, preţurile de la noi au crescut, în cei 17 ani, cu peste 700%, în timp ce în cazul cehilor, mari consumatori de alcool, creşterea este de aproape 90 de procente. La mâncare, scumpirea se apropie de 200%.

În timp ce la vecinii unguri, cam cu aceleaşi obiceiuri culinare ca şi noi, preţurile au crescut cu 120%.

La nivelul întregii Uniuni Europene, creşterea a fost de aproape 60%. În România, de peste - atenţie - 500%.

Prin comparaţie, nemţii, cunoscuţi pentru standardul ridicat de viaţă, au avut de plătit tarife mai mari la apă, gaz şi utilităţi, în cei 7 ani, cu 38,1%. Stăm ceva mai bine, totuşi, la un singur capitol. Costurile cu serviciile şi produsele medicale nu au înregistrat la noi cele mai mari creşteri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Evoluţia preţurilor din ultimii 17 ani scoate la iveală creşteri şi de 700%