Antena Meniu Search
x

Facturile ar putea să scadă în perioada următoare. Guvernul ia în calcul să scadă plafoanele impuse de lege

Preţul la energie a scăzut semnificativ în ultima perioadă, aşa că autorităţile iau în calcul să scadă plafoanele impuse de lege. Tarifele actuale din facturi nu se mai justifică, iar la Guvern ar urma să fie făcută o analiză.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 12.05.2023, 14:11

Vezi și

În perioada următoare am putea să plătim mai puțin la facturi. Chiar ministrul de Finanțe spunea că este necesară o adaptare a schemei de ajutor și a plafoanelor în contextul în care prețurile din piața energiei au scăzut în ultima perioadă.

Se vor face analize, iar rezultatele vor fi discutate cu toți actorii din piață și vor fi puse pe masa negocierilor mai multe variante. În contextul în care furnizorii nu au primit banii pentru compensarea prețului la energie, de mai multe săptămâni, Ministerul Energiei va putea plăti aceste datorii din bugetul propriu. Ministerul a cerut de la Finanțe suma de 1,3 miliarde de lei pentru plata acestor datorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Facturile ar putea să scadă în perioada următoare. Guvernul ia în calcul să scadă plafoanele impuse de lege