Antena Meniu Search
x

Video Firmele dau afară oameni ca să plătească facturile la energie. Câţi români îşi vor pierde locul de muncă

Haosul de pe piața energiei are efecte și pe piața muncii. Costurile mari la utilităţi îi determină pe antreprenori să ia măsuri drastice. Firmele au început să-şi concedieze angajaţii, pentru a face faţă facturilor. Asta în cazul în care nu au dat deja faliment.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 16.02.2022, 15:35

Vezi și

Haosul de pe piaţa energiei afectează tot mai multe firme de la noi. Datele furnizate de Consiliul Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România arată faptul că jumătate dintre firme au primit facturi duble la gaze naturale sau la energie electrică. 

Dacă la majoritatea facturile s-au dublat, există şi companii care au primit facturi triple. 

În aceste condiţii, companiile iau măsuri drastice şi fac concedieri, de exemplu. 34% dintre firme vor face în perioada următoare disponibilizări, aşa că în România vorbim despre zeci de mii de angajaţi care îşi vor pierde locul de muncă în lunile care urmează.

Câţi angajaţi vor fi demişi de firmele din România

Pe acelaşi subiect

Cele mai multe companii vor concedia între 1 şi 9 angajaţi, dar există şi firme care vor concedia zeci de oameni. În plus, din cauză că nu îşi pot plăti facturile, multe companii vor pune lacătul pe uşă în perioada următoare.

Pe lângă faptul că vor concedia oameni, firmele se gândesc şi la alte măsuri pentru a putea face faţă acestei crize. În primul rând vor renunţa la investiţii şi vor scumpi produsele sau serviciile oferite. Aşa că aşteptăm să crească în continuare preţurile, chiar şi cu 30 de procente. 

În ultimul an, la noi în ţară s-au scumpit foarte mult gazele, dar şi energia electrică. Vorbim despre creşteri de preţ chiar şi cu 60%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Firmele dau afară oameni ca să plătească facturile la energie. Câţi români îşi vor pierde locul de muncă