Antena Meniu Search
x

Video Florin, bucătarul care păstrează gustul de acasă pentru cei plecaţi peste hotare: delicatase româneşti, trimise prin curier în toată Europa

Gustul de acasă este cadoul ideal pentru cei din diaspora. Au rămas mai puţin de două săptămâni până la Crăciun, iar coletele pline cu bunătăţi pleacă deja spre românii stabiliţi în străinătate. Iar acolo unde nu mai sunt rude în ţară care să pregătească şi să trimită preparatele tradiţionale, se găsesc soluţii. Mai mult decât atât, cei care dau astfel de comenzi, nu îi uită nici pe cei dragi. Le alină dorul de casă oferind în dar, de Crăciun, delicatese româneşti. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.12.2022, 08:15

Vezi și
  • Florin, bucătarul care aduce bucurie celor plecaţi în străinătate, dar rămaşi cu dorul preparatelor tradiţionale: "Pentru un gust românesc trebuie să facem un sacrificiu"

Şi multe alte bunătăţi sunt pregătite pentru românii aflaţi peste hotare. Pe cei care nu au rude la care să apeleze în ţară pentru masa bogată de Crăciun îi salvează online-ul.

Florin Vechiu, chef bucatar: Fiecare, la bugetul pe care îl are, punem câte 500 de grame cel puţin din fiecare produs al nostru. Lucrurile făcute în casă sunt la mare căutare. În al doilea rând, persoanele care sunt dincolo, neavând părinţi sau sunt bătrâni şi nu mai fac aşa ceva, apelează la noi. 

Preparatele tradiţionale nu sunt comandate doar pentru consum propriu, ci şi... pentru a fi oferite cadou. Pentru românii stabiliţi de mulţi ani în străinătate gustul de acasă este un adevărat cadou, aşa că nu de puţine ori cei care dau comenzi de astfel de preparate fac şi comenzi speciale. 

Românii din diaspora nu renunţă la produsele româneşti

Pe acelaşi subiect

Doamna Maria este stabilită în Sicilia de mai bine de 10 ani. Nici din pachetul dânsei nu lipsesc produsele cu gustul de acasă, pentru că nu concepe să nu aibă pe masă produsele româneşti cu care a crescut. 

Client: Am zis să mâncăm câte o bucăţică din toate. Să gustăm. Chiar ne lipsesc produsele noastre tradiţionale. Pentru un gust românesc, de-al nostru, de acasă, trebuie să facem un sacrificiu. 

Scumpirile au schimbat însă şi greutatea coletelor. Pentru afumături, prețurile au crescut cu 10 lei pe kilogram, în timp ce pentru alte preparate gătite a crescut cu 15 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Florin, bucătarul care păstrează gustul de acasă pentru cei plecaţi peste hotare: delicatase româneşti, trimise prin curier în toată Europa