Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu a anunțat că ordonanța care amână ratele românilor va fi modificată: "Corectăm această eroare"

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu​ a anunţat, în urmă cu puțin timp, că ordonanța care amână ratele românilor "nu este retrasă", dar va fi corectată în şedinţa de Guvern​. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.03.2020, 15:34

Florin Cîțu susține că OUG care amână ratele la bănci nu este retrasă
Florin Cîțu, anunț despre ordonanța care amână ratele românilor - Facebook
  • OUG care amână ratele la bănci va fi modificată.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu​ a anunţat, în urmă cu puțin timp, că ordonanța care amână ratele românilor "nu este retrasă", dar va fi corectată în şedinţa de Guvern​. 

Florin Cîțu susține că OUG care amână ratele la bănci nu este retrasă, dar precizează faptul că trebuie adăugate câteva detalii, care ar clarifica discuțiile apărute în spațiul public.

Aceste modificări vor fi făcute astăzi, în ședința de Guvern de astăzi, de la ora 17.00.

"Ordonanța care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasa!

Câteva observații ale MFP care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare.

Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare", a scris Cîțu pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat joi, adoptarea Ordonanţei privind suspendarea plăţii ratelor bancare, actul normativ prevăzând că de această posibilitate pot beneficia persoanele fizice şi juridice a căror activitate a fost afectată de pandemia Covid-19.

Solicitarea pentru amânarea ratelor se poate până la încetarea stării de urgenţă, ea putând fi depusă electronic sau telefonic, fără a fi nevoie de semnarea unor acte adiţionale.

Potrivit actului normativ, "se suspendă la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020”. 

Luni era aşteptată adoptarea normelor de aplicare a OUG.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Florin Cîțu a anunțat că ordonanța care amână ratele românilor va fi modificată: "Corectăm această eroare"