Antena Meniu Search
x

George Becali vrea să cumpere hotelul simbol al staţiunii Mamaia

Hotelul Rex, una dintre perlele de altădată ale litoralului, ar putea fi redat turiştilor. Chiar George Becali ar urma să-l cumpere.

Vezi și

Hotelul Rex, una dintre perlele de altădată ale litoralului, ar putea fi redat turiştilor. Chiar George Becali ar urma să-l cumpere. Afaceristul negociază preluarea hotelului de la fosta soţie a afaceristului Dan Adamescu. I-ar face astfel concurenţă naşului său, Gheorghe Hagi, şi el patronul unui resort de patru stele din Mamaia.

Şapte ani au trecut de când hotelul Rex a fost mistuit de un incendiu puternic, iar de atunci este în reabilitare.

CORINA MARTIN, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România:

Este extrem de important pentru staţiunea Mamaia, nu doar pentru cele peste 100 de camere pe care le vom adăuga în oferta de cazare a staţiunii Mamaia, ci şi pentru faptul că vorbim de un hotel-simbol , o clădire simbol a Mamaiei de altă dată.

Vorbim însă de o investiţie mare, care va însemna alţi ani de aşteptare pentru turişti. Dispus să îşi asume riscul unei asemenea afaceri este Gigi Becali. El a lăsat de înţeles că negociază intens preluarea hotelului. Evită să vorbească despre tranzacţia de milioane de euro până nu o vede finalizată.

DOINA PĂULEANU, director Muzeul de Artă Constanţa:

A fost de la început locul unde se adunau oamenii de o anumită condiţie, unde se discutau teme importante, unde se puneau la cale teme sociale, politice.

Becali ar fi interesat să reintroducă Rex în circuitul turistic. Omul de afaceri ar urma să concureze chiar cu nașul său Gică Hagi, care deține hotelul Iaki, aflat la doar câteva sute de metri distanță. 

Hotelul Rex a fost terminat în anul 1936. Era un loc al elitelor, avea 128 de camere şi se numea, iniţial, Casa de Odihnă 1 Mai. 

DOINA PĂULEANU, director Muzeul de Artă Constanţa:

Proiectantul său este un mare arhitect al epocii: George Matei Cantacuzino. A construit acest hotel în stilul epocii, cu elemente art-deco, dar adaptate acestei zone. La inaugurarea acestui hotel în 1936 a fost prezent Regele Carol al 2-lea care de altfel iubea foarte mult litoralul.

Hotelul a primit numele Rex abia după 1990. A continuat, o vreme, să fie locul favorit al vedetelor, fotbaliştilor şi afaceriştilor. A fost cumpărat de familia Păunescu şi ulterior vândut omului de afaceri Dan Adamescu, dar a intrat în declin în ultimul deceniu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » George Becali vrea să cumpere hotelul simbol al staţiunii Mamaia